Δανία: Στα χέρια αγνώστων προσωπικά στοιχεία 8,8 εκατ. ανθρώπων – Πώς έγινε η παραβίαση

Δανία: Στα χέρια αγνώστων προσωπικά στοιχεία 8,8 εκατ. ανθρώπων – Πώς έγινε η παραβίαση
Photo: Shutterstock
Ο αριθμός των εγγραφών υπερβαίνει τον σημερινό πληθυσμό της Δανίας επειδή το μητρώο περιλαμβάνει και ανθρώπους που έχουν αποβιώσει ή μετακομίσει στο εξωτερικό.

Προσωπικά στοιχεία περίπου 8,8 εκατομμυρίων ανθρώπων που είναι καταχωρισμένοι στο κεντρικό μητρώο πληθυσμού της Δανίας βρέθηκαν προσβάσιμα σε μη εξουσιοδοτημένα άτομα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το αρμόδιο υπουργείο της χώρας. Στα στοιχεία περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις και προσωπικοί αριθμοί αναγνώρισης (CPR).

Ο αριθμός των εγγραφών υπερβαίνει τον σημερινό πληθυσμό της Δανίας επειδή το μητρώο περιλαμβάνει και ανθρώπους που έχουν αποβιώσει ή μετακομίσει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι δράστες χρησιμοποίησαν την νόμιμη δυνατότητα αναζήτησης που διέθετε ιδιωτική δανική εταιρεία. Η πρόσβαση της εταιρείας στο σύστημα έχει διακοπεί, ενώ η αστυνομία ερευνά την υπόθεση. Δεν έχει γίνει γνωστό ποιος βρίσκεται πίσω από την ενέργεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι αρχές εντόπισαν την ασυνήθιστη δραστηριότητα στις 2 Οκτωβρίου και εξακολουθούν να εξετάζουν την πλήρη έκταση του περιστατικού. Η μέχρι τώρα διερεύνηση δείχνει ότι δεν εκτέθηκαν τα ονόματα και οι διευθύνσεις όσων είχαν επιλέξει ειδική προστασία αυτών των στοιχείων στο μητρώο.

Ξεχωριστή κυβερνοεπίθεση γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα το Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας (DTU). Εισβολείς απέκτησαν πρόσβαση στο σύστημα διαχείρισης χρηστών του και κατέβασαν δεδομένα. Σύμφωνα με το πανεπιστήμιο, έως 200.000 νυν και πρώην χρήστες ενδέχεται να επηρεάζονται, αλλά ο ακριβής αριθμός τους και τα δεδομένα που ελήφθησαν δεν έχουν ακόμη προσδιοριστεί. Δεν έχει ανακοινωθεί σύνδεση των δύο περιστατικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: