Δασκαλόπουλος: «Οι εκλογές ίσως είναι αναπόφευκτες το φθινόπωρο»

Δασκαλόπουλος: «Οι εκλογές ίσως είναι αναπόφευκτες το φθινόπωρο»

Την ίδρυση επενδυτικού fund με αρχικό κεφάλαιο 150 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ. 

Εκλογές το φθινόπωρο βλέπει ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος , αν κυριαρχήσουν συμπτώματα πολιτικής παράλυσης. Μιλώντας χθες το βράδυ σε πολιτιστική εκδήλωση στη Γεννάδειο βιβλιοθήκη, ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε ακόμη ότι οι εκλογές «ίσως να αποτελούν και την υγιέστερη διέξοδο», με την προϋπόθεση ότι θα διεξαχθούν με όρους προγραμματικής αντιπαράθεσης.

Γιατί, πρόσθεσε, αν υπάρξει προεκλογική πλειοδοσία με τους μεν να ακολουθούν τη λογική του «Τσοβόλα δώστα όλα» και τους δε να υπόσχονται ότι «λεφτά υπάρχουν» τότε η μετεκλογική πορεία να είναι κατηφορική και επώδυνη ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τον ανασχηματισμό, εξέφρασε «αυξανόμενη ανησυχία», λέγοντας ότι η ανασχηματισθείσα κυβέρνηση εκδηλώνει μια αντίληψη και κάποιες τάσεις που είναι οιονεί επικίνδυνες οικονομικά και πολιτικά: μια διάθεση ροκανίσματος των έστω ατελών μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει και μετάθεσης αυτών που πρέπει να γίνουν. Έκανε επίσης λόγο για διολίσθηση στον παλαιοκομματισμό και τον αλά καρτ λαϊκισμό που κινδυνεύει να παγώσει τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και να δημιουργήσει νέες μαύρες τρύπες και αδιέξοδα.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ανακοίνωσε επίσης χθες την ίδρυση επενδυτικού κεφαλαίου (στο οποίο ο ίδιος θα είναι βασικός χρηματοδότης) που αποσκοπεί στη μακρόχρονη επένδυση σε μεσαίες επιχειρήσεις. Κατά τις πληροφορίες, το αρχικό κεφάλαιο θα είναι τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ και έχουν ήδη επιλεγεί οι πρώτες 5-6 επιχειρήσεις, των οποίων μέρος του μετοχικού κεφαλαίου θα εξαγοράσει το fund. Στόχο της κίνησης αποτελεί και η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων.

Διαβάστε ακόμη: 

Αυτοί είναι οι νικητές των βραβείων του ΕΒΕΑ