Δε χρειάζεστε μεταπτυχιακό για να δουλέψετε στο Facebook

Δε χρειάζεστε μεταπτυχιακό για να δουλέψετε στο Facebook
WASHINGTON, DC - OCTOBER 16: Chief operating officer of Facebook Sheryl Sandberg speaks onstage at the FORTUNE Most Powerful Women Summit on October 16, 2013 in Washington, DC. (Photo by Paul Morigi/Getty Images for FORTUNE)

Γιατί ένα πτυχίο MBA δεν εντυπωσιάζει την Σέριλ Σάντμπεργκ;

Τη στιγμή που η πλειοψηφία των εργαζομένων και ιδιαίτερα όσων ετοιμάζονται να μπουν τώρα στον χώρο εργασίας θεωρούν απαραίτητο έναν μεταπτυχιακό τίτλο, η COO του Facebook Σέριλ Σάντμπεργκ δίνει τη δική της απάντηση για τη χρησιμότητα ενός ΜΒΑ.

Η 46χρονη απάντησε σε ερώτηση του Quora για το κατά πόσο ήταν χρήσιμο το MBA της και αν της
Προσέδωσε κάποια πρόσθετη αξιοπιστία ή άλλα πλεονεκτήματα.

Η απάντηση της θα σας ξαφνιάσει.

«Το να φοιτήσω σε ένα Οικονομικό Πανεπιστήμιο με βοήθησε στο να αποκτήσω μια βασική κατανόηση για τις επιχειρήσεις. Για κάποιους ανθρώπους και σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο.

Τούτου λεχθέντος, πιστεύω – και το ίδιο πιστεύουμε και στο Facebook – ότι τα πτυχία είναι πάντα δευτερεύοντα σε σχέση με τις δεξιότητες.

Όταν προσλαμβάνουμε στο Facebook νοιαζόμαστε περισσότερο για το τι μπορούν να χτίσουν και να κάνουν οι άνθρωποι. Αν και πήρα μεγάλη αξία από την εμπειρία μου, τα πτυχία MBA δεν είναι απαραίτητα στο Facebook και δεν πιστεύω ότι είναι σημαντικά γενικά για την εργασία στον κλάδο της τεχνολογίας.»