Δεύτερη δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη ΝΔ

Δεύτερη δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα στη ΝΔ
ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ Ε ΕΞΟΔΟΣ

Σύμφωνα με την Metron Analysis η ΝΔ έχει οριακή διαφορά 0,6% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα δημοσκόπηση (η δεύτερη μετά την αντίστοιχη της GPO) δίνει προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την Metron Analysis, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24% έναντι 23,4% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τη Νέα Δημοκρατία θέτει στη θέση του οδηγού με οριακό προβάδισμα νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis. Η εταιρία δημοσκοπήσεων δίνει ποσοστό 24% στη Νέα Δημοκρατία έναντι 23,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Στο 11% του συνόλου ανέρχονται οι αναποφάσιστοι.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η δημοσκόπηση της Metron Analysis έδινε προβάδισμα μιας μονάδας στο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%.

Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή, αλλά και έναντι των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυποργός.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης με αναγωγή: