Δεύτερη ευκαιρία-εξπρές για τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Δεύτερη ευκαιρία-εξπρές για τακτοποίηση των αυθαιρέτων

Μετά την 8η Φεβρουαρίου αναμένεται να έρθει η μεταβατική ρύθμιση.

Όσοι ήθελαν, αλλά δεν κατάφεραν μέχρι στιγμής λόγω οικονομικής αδυναμίας να υπαχθούν σε ρύθμιση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη μεταβατική ρύθμιση που φέρνει τον Φεβρουάριο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και περιλαμβάνει μειώσεις στα πρόστιμα ή περισσότερες δόσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», αυξημένα θα είναι τα πρόστιμα για τους ιδιοκτήτες που αμέλησαν ή αδιαφόρησαν να τακτοποιήσουν το αυθαίρετό τους, ενώ αποδεδειγμένα μπορούσαν να το κάνουν. Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει πως το υπουργείο εξετάζει και το «πάγωμα» των κατεδαφίσεων για αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις για τα επόμενα τρία χρόνια, όταν και προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των δασικών χαρτών.

Σε ό,τι αφορά στην τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αν και δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα το πλαίσιο της νέας ρύθμισης, μεταξύ των κριτηρίων που διερευνώνται συγκαταλέγονται το ετήσιο εισόδημα, ο αριθμός των παιδιών σε μία οικογένεια, η ύπαρξη πολλών περιουσιακών στοιχείων του ενδιαφερόμενου κλπ.

Οι ιδιοκτήτες που δεν θα πληρούν τα κοινωνικά κριτήρια που θα αποφασιστούν, θα έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν το αυθαίρετό τους και μετά την 8η Φεβρουαρίου, αλλά με κλιμακούμενα αυξανόμενα πρόστιμα και την κατάθεση της επόμενης νομοθετικής ρύθμισης.

Πηγή: Έθνος