Δεύτερο αίτημα έκδοσης των «8» από την Άγκυρα

Δεύτερο αίτημα έκδοσης των «8» από την Άγκυρα
epa05627234 Turkish President Recep Tayyip Erdogan talks to the media after his meeting with Belarussian President Alexander Lukashenko (not seen) in the Palace of Independence in Minsk, Belarus, 11 November 2016. Recep Tayyip Erdogan is on his one-day official visit to Belarus. EPA/TATYANA ZENKOVICH

Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ. 

Επανέρχεται το Τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης. Νέο αίτημα για την έκδοση των «οκτώ» εστάλη στην Ελλάδα, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Χθες ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της Τουρκίας, η οποία εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος των “οκτώ” ενώ το υπουργείο εξωτερικών της γειτονικής χώρας κατηγορεί την Ελλάδα και την ελληνική δικαιοσύνη ότι έλαβαν την απόφαση της μη έκδοσης με πολιτικά και όχι με νομικά κριτήρια.

Μάλιστα, η Άγκυρα απειλεί ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου θα έχει επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας.

Στην ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ κάνει λόγο για πρακτικές που ευνοούν την «ατιμωρησία των εγκληματιών» και παραβιάζουν τα δικαιώματα των θυμάτων του πραξικοπήματος, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 248 πολίτες και προκάλεσε τον τραυματισμό 2.193.