Δεύτερο ισχυρό πλήγμα για την οικογένεια Μαρινόπουλου: Xάνει και τη Famar

Δεύτερο ισχυρό πλήγμα για την οικογένεια Μαρινόπουλου: Xάνει και τη Famar

Στα χέρια των τραπεζών περνάει η φαρμακοβιομηχανία.

Η οικογένεια Μαρινόπουλου και οι τράπεζες φέρεται να συμφώνησαν προκειμένου η φαρμακοβιομηχανία FAMAR να περάσει στα χέρια των (ελληνικών) τραπεζών.

Το management θα αναλάβει η Pillarstone, που αποτελεί πλατφόρμα της Kohlberg Kravis Roberts (KKR).

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, η Alpha Bank και η Eurobank ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνίας με την KKR Credit και την Pillarstone για την ανάθεση της διαχείρισης των χρηματοπιστωτικών ανοιγμάτων επιλεγμένων ελληνικών επιχειρήσεων σε πλατφόρμα που θα διαχειρίζεται η Pillarstone.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τράπεζες επιπλέον θα καταβάλλουν και έξτρα χρηματοδότηση στην εταιρεία ως κεφάλαιο κίνησης

Η φαρμακευτική βιομηχανία Famar διαθέτει 11 εργοστάσια σε Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Ιταλία και Ελλάδα.

Οι διαπραγματεύσεις με τις 4 συστημικές ελληνικές τράπεζες είναι σε προχωρημένο στάδιο και αντικείμενο των συζητήσεων είναι η περαιτέρω χρηματοδότησή της με κεφάλαια της τάξης των 50 εκατ. ευρώ.

Μια τέτοια εξέλιξη θα σημάνει την απώλεια του ελέγχου του μετοχικού κεφαλαίου της Famar που βρίσκεται σήμερα στα χέρια μελών της οικογενείας Μαρινόπουλου.

Ο όμιλος της Famar βαρύνεται ήδη με δανειακές υποχρεώσεις της τάξης των 150 εκατομμυρίων ευρώ προς το ξένο επενδυτικό κεφάλαιο, στις οποίες θα προστεθεί η νέα χρηματοδότηση.

Μεταξύ των πιστωτών θα παραμείνει και το επενδυτικό κεφάλαιο που έχει ήδη χρηματοδοτήσει την εταιρεία με τις απαιτήσεις του ακέραιες.