Δεύτερος Αφροαμερικανός βρέθηκε κρεμασμένος από δένδρο στην Καλιφόρνια

Δεύτερος Αφροαμερικανός βρέθηκε κρεμασμένος από δένδρο στην Καλιφόρνια
epa08461813 A protester raises his fist behind a black banner as protesters gather in front of Los Angeles mayor Eric Garcetti's house while thousands of protesters took the street to demonstrate following the death of George Floyd, in Los Angeles, California, USA, 02 June 2020. A bystander's video posted online on 25 May, shows George Floyd, 46, pleading with arresting officers that he couldn't breathe as one officer knelt on his neck. The unarmed black man soon became unresponsive, and was later pronounced dead. According to news reports on 29 May, Derek Chauvin, the police officer in the center of the incident has been taken into custody and charged with murder in the George Floyd killing. EPA/ETIENNE LAURENT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι αστυνομικοί πλέον λένε ότι θα εξετάσουν όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων όποιων βίντεο μπορούν να βρουν, για να εξακριβώσουν εάν ο νεαρός είναι θύμα εγκλήματος.

Ο σερίφης της κομητείας του Λος Άντζελες Άλεξ Βιγιανουέβα δεσμεύθηκε χθες Δευτέρα ότι θα διενεργηθεί «εντατική» έρευνα για τον θάνατο ενός νεαρού μαύρου που βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο, τη δεύτερη υπόθεση αυτής της φύσης μέσα σε μερικές ημέρες.

«Είναι προς το συμφέρον μας να ερευνήσουμε όλα τα ενδεχόμενα», είπε ο σερίφης Βιγιανουέβα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε έπειτα από τη διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων το Σαββατοκύριακο με αίτημα να χυθεί φως στην υπόθεση του θανάτου του Ρόμπερτ Φούλερ, 24 ετών, στο Πάλμντεϊλ (περίπου 80 χιλιόμετρα από το Λος Άντζελες). «Η έρευνα για αυτόν τον θάνατο είναι προφανώς θέμα που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, όχι μόνο στο Πάλμντεϊλ αλλά σε όλη τη χώρα», είπε.

Αρχικά, οι αρχές έκαναν λόγο για αυτοκτονία αναφερόμενος στον θάνατο του Ρόμπερτ Φούλερ, που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα κρεμασμένος με τον λαιμό του μέσα σε σχοινί περασμένο σε δέντρο. Έκτοτε όμως υπαναχώρησαν, τονίζοντας πως έδωσαν εντολή να διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή.

Οι αστυνομικοί πλέον λένε ότι θα εξετάσουν όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων όποιων βίντεο μπορούν να βρουν, για να εξακριβώσουν εάν ο νεαρός είναι θύμα εγκλήματος.

Η οικογένεια του Ρόμπερτ Φούλερ διατύπωσε εξαρχής πολλές αμφιβολίες για το σενάριο της αυτοχειρίας και ζήτησε να διενεργηθεί έρευνα. Ο θάνατός του καταγράφηκε την ώρα που γίνονται μαζικές κινητοποιήσεις σε όλες τις ΗΠΑ εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βαρβαρότητας μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, 46χρονου μαύρου που υπέστη ασφυξία καθώς λευκός αστυνομικός τον πίεζε στον λαιμό με το γόνατό του, στη Μινεάπολη την 25η Μαΐου.

Οι θάνατοι δύο μαύρων που βρέθηκαν να κρέμονται από δέντρα μέσα σε 10 ημέρες και σε ακτίνα 80 χιλιομέτρων ενέτεινε την οργή για τη σπουδή της αστυνομίας να χαρακτηρίσει και τις δύο υποθέσεις αυτοκτονίες.

Τόσο ο Βιγιανουέβα, όσο και ο ομόλογός του στην κομητεία Σαν Μπερναρντίνο, ο Τζον Μακμάον, δεσμεύθηκαν να συνεργαστούν με το πολιτειακό υπουργείο Δικαιοσύνης για να εξακριβωθεί τι συνέβη.

Ο σερίφης Βιγιανουέβα διευκρίνισε πως την έρευνα της υπηρεσίας του θα επιβλέπει το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI).

Ο Μάλκολμ Χαρς, 37 ετών, βρέθηκε κρεμασμένος σε καταυλισμό αστέγων στη Βίκτορβιλ, στην Καλιφόρνια, την 31η Μαΐου.

Αναμένονται τα ευρήματα των ιατροδικαστών.

Σάλος στις ΗΠΑ με βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ψεκάζουν 7χρονο με χημικά

Οργή έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ, ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να ψεκάζουν με χημικά ένα 7χρονο παιδί κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στο Σιάτλ για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Το παιδί το κρατούσε από το χέρι ο πατέρας του, Μάντο Έιβερι. Έφευγαν από τη Σαββατιάτικη λειτουργία στην εκκλησία της ενορίας τους, όταν βρέθηκαν κοντά σε μια ειρηνική αντιρατσιστική διαδήλωση.

Ξαφνικά, σύμφωνα με τον Έιβερι εμφανίστηκαν αστυνομικοί και έριξαν χημικά με ορισμένα εξ αυτών να πέφτουν κατευθείαν στο πρόσωπο του 7χρονου, όπως γράφει η Guardian.

Ο 34χρονος Εβάν Χρέχα ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας όσων συνέβησαν πριν από δύο εβδομάδες κατέγραψε τα ουρλιαχτά του αγοριού.

Στο βίντεο έχουν καταγραφεί και οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών που απαιτούν να μάθουν γιατί οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά ένα μικρό παιδί και πολύ περισσότερο γιατί δεν βοήθησαν στη συνέχεια.

Το μικρό αγόρι, το οποίο υπέστη χημικό έγκαυμα στο μάγουλο του, ρωτά συνεχώς τους γονείς του «τι έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;».

Ο πατέρας του δηλώνει οργισμένος τόσο με τους αστυνομικούς όσο και με τους διασώστες που ήταν παρόντες. «Δεν ξέρω αν θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα ή αν θέλατε να σπείρετε τον φόβο μέσα του. Πάντως τα καταφέρατε».