ΔΕΗ: Δεν θα κόψουμε το ρεύμα σε 700.000 πολίτες

Η επιχείρηση με ανακοίνωσή της διαψεύδει δημοσίευμα που αναφέρει μαζικές διακοπές ρεύματος σε κακοπληρωτές.

Η ΔΕΗ διαψεύδει με ανακοίνωσή της δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι έχουν δοθεί 700.000 εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης. «Προφανώς δεν γίνεται αποκοπή σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και σε όσους έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Τιμολόγιο και το έχουν δηλώσει στη ΔΕΗ», αναφέρει η επιχειρήση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», στελέχη της ΔΕΗ φέρονταν να υπολογίζουν ότι οι συνολικές διακοπές ρεύματος θα φτάσουν το επόμενο διάστημα τις 700.000. Μάλιστα, την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ Ν. Χατζηαργυρίου, σε ενημερωτική συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους επιβεβαίωσε πως έλαβε από τη ΔΕΗ εντολές για διακοπές ηλεκτροδότησης σε 100.000 πελάτες της, που δεν είναι συνεπείς στις πληρωμές των λογαριασμών τους.

Ήδη το τελευταίο 15νθήμερο έχουν πραγματοποιηθεί 15.000 περίπου διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές οι οποίοι έχουν τουλάχιστον δύο λογαριασμούς απλήρωτους και οφειλές που ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες 85.000, κατά τον επικεφαλής της ΔΕΔΔΗΕ, αναμένεται να πραγματοποιηθούν το προσεχές τρίμηνο, εφόσον οι οφειλέτες δεν τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους.