ΔΕΗ: Εισαγωγή στο ΧΑ νέων μετοχών από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

ΔΕΗ: Εισαγωγή στο ΧΑ νέων μετοχών από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γεώργιος Στάσσης, με αφορμή την εισαγωγή των νέων μετοχών στο ΧΑ, υπογράμμισε ακόμη ότι «πλέον ξεκινά μία νέα περίοδος για τη ΔΕΗ».

Τo Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε χθες την διοίκηση και στελέχη της ΔΕΗ ΑΕ, με αφορμή την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 150.000.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γεώργιος Στάσσης, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, χτυπώντας το παραδοσιακό καμπανάκι.

«Με τη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της επιχείρησης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ξεκινάει μια νέα περίοδος για την ΔΕΗ. Η ΔΕΗ αποκτά μεγαλύτερη κεφαλαιακή επάρκεια, αποκτά ισχυρούς συμμάχους, πατάει πλέον πιο γερά στα πόδια της. Και αυτό θα τη βοηθήσει να επιταχύνει τον μετασχηματισμό της, σε μια σύγχρονη, υγιή, ψηφιακή και φιλική στο περιβάλλον εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γεώργιος Στάσσης. «Με τους πόρους που θα αντλήσει από τη διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της η ΔΕΗ, θα προχωρήσει σε επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμβάλλοντας έτσι στην ενεργειακή αυτονομία της χώρας, στην λειτουργική κερδοφορία του Ομίλου και ενισχύοντας τον διεθνή ρόλο της επιχείρησης και της χώρας συνολικά. Το φιλόδοξο σχέδιο μετασχηματισμού και αναγέννησης της ΔΕΗ που ξεκίνησε το 2019, γίνεται πράξη. Και τα καλύτερα είναι μπροστά μας».

«Yποδεχόμαστε την εκτελεστική διοίκηση της ΔΕΗ με αφορμή την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, που κλείνει επιτυχώς έναν κύκλο ιδιωτικοποίησης, ο οποίος ξεκίνησε πριν 20 χρόνια στο ελληνικό χρηματιστήριο, τότε σαν μία τελευταία ιδιωτικοποίηση μία σειράς εταιρειών που μέσω του χρηματιστηρίου μπόρεσαν και αναπτύχθηκαν σημαντικά τα επόμενα χρόνια», τόνισε υποδεχόμενος την διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, προσθέτοντας: «Είναι ιδιαίτερη η σημερινή ημέρα, τόσο γιατί σηματοδοτεί αυτή την ιδιωτικοποίηση, αλλά και γιατί εστιάζει στην πράσινη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για την οποία η ΔΕΗ αποτελεί έναν κυρίαρχο παίκτη».