ΔΕΗ: Καμία σχέση με την πραγματικότητα τα περί bonus 1,85 εκατ. μετοχών στα στελέχη

ΔΕΗ: Καμία σχέση με την πραγματικότητα τα περί bonus 1,85 εκατ. μετοχών στα στελέχη
Τα δικαιώματα αγοράς μετοχών δεν έχουν ασκηθεί ούτε πρόκειται να ασκηθούν όσο διαρκεί η ενεργειακή κρίση, απαντά η επιχείρηση.

Διαψεύδει δημοσίευμα περί bonus 1,856 εκατ. μετοχών στα στελέχη της ΔΕΗ η επιχείρηση.

Με ανακοίνωσή της, η ΔEΗ επισημαίνει ότι «το πρόγραμμα Αγοράς και Διάθεσης Μετοχών ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΔEΗ στις 4.06.2021, με εντολή προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να ξεκινήσει την επαναγορά μετοχών.

Ωστόσο, λόγω της Ενεργειακής Κρίσης, το δικαίωμα δεν έχει ασκηθεί ούτε πρόκειται όσο διαρκεί η κρίση. Κατά συνέπεια, τα δημοσιεύματα για bonus 1.856.000 μετοχών στα στελέχη της ΔEΗ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Το σχετικό δημοσίευμα της Κυριακάτικης Δημοκρατίας προκάλεσε και την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, επιτιθέμενος τόσο στα στελέχη της επιχείρησης όσο και στην κυβέρνηση.

«Ο κ. Στάσσης προφανώς δεν βγαίνει με 360.000 ευρώ το χρόνο, δηλαδή 1.000 ευρώ τη μέρα (σε αντίθεση με τα 60.000 του προκατόχου του επί ΣΥΡΙΖΑ) και για αυτό, όπως αποκαλύπτει η Κυριακάτικη Δημοκρατία, αποφάσισε να δώσει επιπρόσθετο μπόνους στον εαυτό του και τα υπόλοιπα γαλάζια golden boys του κ. Μητσοτάκη, 1.856.000 μετοχές της ΔΕΗ, αξίας άνω των 16.000.000 ευρώ», επισημαίνει η Κουμουνδούρου.