ΔΕΗ: Μέχρι πότε θα ισχύει το πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών

ΔΕΗ: Μέχρι πότε θα ισχύει το πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών
t嫥߹�褐ﵱݲ 󞬥񡠳�孴񩪼 ꡴ܳ� �ąǠ󴧭 祿 q鳴ߤﵮ'Ź򠡱㜠�峧읱頝�᭠᪼졠ꡩ ݮ� 𥦯䱼쩯,Н찴砲2 ͯ嬢񟯵 2012 (EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016.

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση από πελάτες για ένταξη στο ευνοϊκό πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε την παράταση του συγκεκριμένου προγράμματος έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, ώστε να διευκολύνει τους ενδιαφερόμενους, καθώς αναμένεται αύξηση των αιτημάτων για διακανονισμό.

Όσοι επιθυμούν να προβούν στη ρύθμιση των οφειλών τους με το ευνοϊκό πρόγραμμα διακανονισμών, μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα κατά τόπους Καταστήματα, και το Τμήμα Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών, 11770 (Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08:00 – 16:00).

Για το διάστημα των έξι μηνών, από 01.04.2016 μέχρι και 30.09.2016, ισχύει ότι όλοι οι πελάτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους:

– σε 36 μηνιαίες δόσεις

– χωρίς προκαταβολή

Σημειώνεται ότι στη ρύθμιση αυτή έχουν τη δυνατότητα να προσχωρήσουν και οι πελάτες που έχουν ήδη διακανονίσει τις οφειλές τους πριν την 01.04.2016

 

Όσον αφορά το διάστημα μετά την 01.10.2016:

Οι πελάτες θα μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους:

– με προκαταβολή 5% της συνολικής οφειλής

– ποσό δόσης κατ’ ελάχιστο το 30% του μέσου μηνιαίου λογαριασμού τους σε ετήσια βάση και ελάχιστο αριθμό μηνιαίων δόσεων τις 18 και μέγιστο τις 36 δόσεις

Για τους πελάτες με αντισυμβατική συμπεριφορά (π.χ. παραβίαση μετρητή) αναμένεται:

– προκαταβολή 15% της συνολικής οφειλής

– 18 μηνιαίες δόσεις • Εξαιρούνται των παραπάνω ρυθμίσεων :

– οι εποχικοί πελάτες, για τους οποίους προβλέπονται ειδικές ρυθμίσεις

– οι αγρότες, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης- Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και οι Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ/ΓΟΕΒ), οι οποίοι ήδη απολαμβάνουν ευνοϊκών ρυθμίσεων – οι ενταγμένοι στο Μητρώο των Ευάλωτων πελατών, για τους οποίους ακολουθούνται τα προβλεπόμενα στον Κώδικα Προμήθειας.

Για τους Ευάλωτους πελάτες με βαθμό συνέπειας “1” έως και “5” η κάθε δόση δεν ξεπερνά το 25% του συνόλου ενός διμηνιαίου λογαριασμού. Έτσι για παράδειγμα, ένας ευάλωτος πελάτης με συνολική οφειλή €2.000 και μέσο διμηνιαίο λογαριασμό €200 θα μπορεί να το αποπληρώσει την οφειλή του σε 40 μηνιαίες άτοκες δόσεις των €50.

Ακόμη, στους Ευάλωτους Πελάτες παρέχονται ειδικά μέτρα προστασίας, μεταξύ των οποίων η μη έκδοση εντολής απενεργοποίησης μετρητή (διακοπής ρεύματος) λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (εξαιρούνται περιπτώσεις παραβατικών συμπεριφορών, όπως ρευματοκλοπές).