ΔΕΗ: Θα ηλεκτροδοτήσει 4,5 εκατ. νοικοκυριά μέσω ΑΠΕ την Ημέρα της Γης

ΔΕΗ: Θα ηλεκτροδοτήσει 4,5 εκατ. νοικοκυριά μέσω ΑΠΕ την Ημέρα της Γης
Εξοικονόμηση 8.000 τόνων CO2 σε μία ημέρα.

Στις 22 Απριλίου, κατά την ημέρα της Γης, η ΔΕΗ θα ηλεκτροδοτήσει 4,5 εκατ. νοικοκυριά για 24 ώρες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μέσω του Green Pass.

Όπως δήλωσε η Σοφία Δήμτσα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΔΕΗ, στο πλαίσιο του Most Powerful Women Summit, με αυτή την ενέργεια σε μια μόνο ημέρα οι εκπομπές CO2 από οικιακή χρήση θα μειωθούν κατά 8.000 τόνους. “Αυτό είναι ένα εγχείρημα που μόνο η ΔΕΗ μπορεί να υλοποιήσει, ως ο μεγαλύτερος πάροχος από ανανεώσιμες πηγές”, είπε η κ. Δήμτσα.

Η ΔΕΗ εγγυάται πως όση ενέργεια καταναλωθεί στις 22 Απριλίου από οικιακούς πελάτες, περίπου 35 GWh, τόση θα δεσμευτεί από ΑΠΕ, δηλαδή υδροηλεκτρικά, αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα.

Ουσιαστικά, σύμφωνα με την κ. Δήμτσα, με αυτή την μεγάλης κλίμακας ενέργεια η ΔΕΗ δηλώνει τη δέσμευσή της να αυξήσει τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό της μείγμα με στόχο να φτάσει το 20% μερίδιο αγοράς το 2023.

Πρόκειται για δέσμευση που υπηρετείται με απόλυτη συνέπεια, καθώς οι ποσότητες CO2 που εκπέμπει από 20 εκατ. τόνους το 2019 θα μειωθούν σε περίπου 5 εκατ. τόνους το 2024.

Δείτε όλη τη συζήτηση στο πλαίσιο του Most Powerful Women Summit