Δέκα χαρακτηριστικά που έχουν οι ευφυείς άνθρωποι

Δέκα χαρακτηριστικά που έχουν οι ευφυείς άνθρωποι
Photo:

Πόσα από αυτά έχετε εσείς;

Πώς αναγνωρίζετε έναν έξυπνο άνθρωπο; Η ιστοσελίδα Reddit πραγματοποίησε έρευνα και κατέληξε στο ποια είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που έχουν όλοι οι ευφυείς άνθρωποι.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά:

1. Η περιέργεια. Ένας άνθρωπος, ο οποίος μπορεί να αναγνωρίσει ότι δεν γνωρίζει κάτι και αναζητά περισσότερες πληροφορίες για αυτό, είναι έξυπνος. Οι ευφυείς άνθρωποι γνωρίζουν ότι πάντα υπάρχει κάτι που πρέπει να μάθουν.

2. Με τον τρόπο που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι τα πράγματα που δεν καταλαβαίνουν. Εάν έχουν ακραία αντίδραση, αρνώντας να ακούσουν τον συνομιλητή τους, τότε ίσως να μην είναι τόσο έξυπνοι.

3. Τα πιο ήσυχα άτομα στις συγκεντρώσεις είναι συνήθως και τα πιο έξυπνα, διότι δεν έχουν καμία ανάγκη να αποδείξουν τί αξίζουν.

4. Η ικανότητά τους να σκέφτονται κριτικά.

5. H αυτοσυγκράτηση: Οι λιγότερο ευφυείς άνθρωποι συνήθως προδίδονται και πιο εύκολα, ενώ οι έξυπνοι παραμένουν σιωπηλοί και επεξεργάζονται τα πάντα προτού ξεστομίσουν μία πρόταση.

6. Αναγνωρίζουν όλα αυτά που δεν γνωρίζουν.

7. Θέτουν σωστές ερωτήσεις.

8. Οι απόψεις τους είναι περισσότερο ενημερωμένες και μπορούν να τις υποστηρίξουν.

9. Ψάξτε σε μία εταιρεία το πρόσωπο που ζητά απαντήσεις και λύσεις σε τυχαία προβλήματα.

10. Στα μάτια. Μπορεί να ακούγεται γελοίο, αλλά όταν ένας άνθρωπος καταλήγει σε μία ιδέα, η λάμψη είναι ορατή στα μάτια του.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε φέτος έδειξε ότι οι πιο ευφυείς άνθρωποι έχουν τρομερό πρόβλημα συγκέντρωσης στην εργασία, διότι συνεχώς «κατεβάζουν» έξυπνες ιδέες μέσα στο μυαλό τους, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επικεντρωθούν σε ένα μόνο project.

«Οι εργοδότες συνεχώς αναζητούν τους πιο λαμπρούς ανθρώπους, ωστόσο η αντιμετώπιση πολλών ζητημάτων σε συνδυασμό με το πρόβλημα συγκέντρωσης επηρεάζει τόσο έξυπνους ανθρώπους, όσο και τους ευφυείς», σημειώνει ο Bostjan Ljubic, αντιπρόεδρος της Steelcase, που δημοσίευσε τη μελέτη.