Δέκα χρόνια Attica Ventures

Δέκα χρόνια Attica Ventures

Η εταιρεία διαχείρισης venture capital γιόρτασε μια δεκαετία δραστηριότητας και συμβολής στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα.

Τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της γιόρτασε η Attica Ventures, μέλος του Ομίλου Attica Bank και πρωτοπόρος εταιρεία στο χώρο του venture capital, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστής Χατζηδάκης. Παρόντες ήταν επίσης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς επίσης βουλευτές, εκπρόσωποι πρεσβειών και πολυάριθμα μέλη της τραπεζικής και επιχειρηματικής κοινότητας.

Διαβάστε ακόμη: Μείωση των ζημιών κατέγραψε η Attica Bank στο εννιάμηνο

«Το ΕΣΠΑ είναι ένας αρωγός της ρευστότητας, αλλά καταλαβαίνετε ότι το ΕΣΠΑ και τα κοινοτικά κονδύλια, παρότι εμείς πιάσαμε και ξεπεράσαμε τους στόχους, δεν μπορούν να μας λύσουν το πρόβλημα της ρευστότητας. Χρειαζόμαστε πρόσθετους μηχανισμούς και φυσικά ένας από αυτούς τους μηχανισμούς είναι το venture capital και τα private equity funds διότι μπορούν να απαντήσουν από την πλευρά τους, σε ένα βαθμό, στα προβλήματα της ρευστότητας. Εμείς τα ενθαρρύνουμε, είμαστε σε επαφή μαζί τους και προσπαθούμε να δούμε πως θα συνδυαστεί το καινούργιο ΕΣΠΑ με τη δραστηριότητα αυτών των funds», ανέφερε κατά το χαιρετισμό του ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε επίσης ότι «Οφείλει ο Υπουργός Ανάπτυξης να είναι παρών, στην εκδήλωσή σας, για να δείξει πως η καινοτομία δεν είναι απλά και μόνο μια ευχή στον τόπο μας, αλλά είναι κάτι που έχει ξεκινήσει να γίνεται πράξη. Και είναι εδώ επίσης, για να υπογραμμίσει πως χρειαζόμαστε και άλλες “Attica Ventures”, χρειαζόμαστε να μεγαλώσει η Attica Ventures, χρειαζόμαστε και άλλες τέτοιες προσπάθειες, διότι δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση με τις διαπιστώσεις».

Ο Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ομίλου Attica Bank, κ. Ιωάννης Γαμβρίλης, αναφερόμενος στο ρόλο της Attica Ventures, σημείωσε «…η Attica Ventures έχει γράψει τη δική της ιστορία στην οικονομική ζωή του τόπου και έχει σταθεί στο πλευρό πολλών μικρομεσαίων, καινοτόμων επιχειρήσεων, παρέχοντας κεφαλαιακή αλλά και συμβουλευτική υποστήριξη. Οι επιχειρήσεις αυτές, όχι μόνο άντεξαν στην καταιγίδα της κρίσης, αλλά έχουν πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις».

Διαβάστε ακόμη: Σημαντική ανάπτυξη για τις εισηγμένες επενδύσεις της Attica Ventures

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Ventures, κ. Ιωάννης Παπαδόπουλος, κατά την ομιλία του τόνισε: «Στα δέκα αυτά χρόνια, ολοκληρώσαμε 12 επενδύσεις σε ελληνικές ΜμΕ. Επιλέξαμε να επενδύσουμε σε ξεχωριστά παραδείγματα ελληνικών επιχειρήσεων, σε διαφορετικούς κλάδους και αγορές, και διαφορετικά επίπεδα ανάπτυξης, με ξεκάθαρη στρατηγική διοχετεύοντας περισσότερα από 40 εκ. ευρώ. Με τα κεφάλαια αυτά, οι εταιρείες αυτές υλοποίησαν και υλοποιούν επιχειρηματικά σχέδια συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 170 εκ. ευρώ».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων στους αρχικούς επενδυτές της Attica Ventures, ως ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής τους στη δραστηριότητα και στην ανάπτυξη της εταιρείας. Εκ μέρους του Ομίλου Attica Bank, την τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο κ. Ιωάννης Γαμβρίλης, ενώ εκ μέρους του ΤΑΝΕΟ, παρέλαβε ο κ. Ανδρέας Ζομπανάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος.

Ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην οικογένεια του αείμνηστου Αναστασίου Κουμπλή, ο οποίος ως Αντιπρόεδρος του Ομίλου Attica Bank την περίοδο 2002 – 2006, στήριξε με την εμπιστοσύνη του τα πρώτα βήματα της Attica Ventures.