Δέκα Ελληνίδες που διαπρέπουν στις επιχειρήσεις στο εξωτερικό

Δέκα Ελληνίδες που διαπρέπουν στις επιχειρήσεις στο εξωτερικό

Αποκλειστικά στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου.

Ισχυρές, δυναμικές, με επιρροή και οικονομική επιφάνεια, εκπροσωπούν επάξια την Ελλάδα στο παγκόσμιο επιχειρείν.

Εάν ενστερνιστούμε την άποψη ότι υπάρχει μία ακόμη Ελλάδα εκτός συνόρων, αυτή σίγουρα έχει τους δικούς της πρωταγωνιστές και στον επιχειρηματικό στίβο. Ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και αρκετές γυναίκες, ελληνικής καταγωγής, οι οποίες σημειώσουν σημαντικές επιτυχίες, η κάθε μια στο τομέα της, απέναντι σε ανταγωνιστές και από τα δύο φύλα, από όλο τον πλανήτη.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η Αριάννα Χάφινγκτον, η πρώην νεαρή δημοσιογράφος Αριάννα Στασινοπούλου, που δημιούργησε την Huffington Post, ένα πολιτικό, ηλεκτρονικό και ζωντανό μέσο, με μεγάλη επισκεψιμότητα και επιρροή, που εξαγοράστηκε από την εταιρεία AOL το 2011 για 315 εκατ. δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: Οι 20 πιο ισχυρές Ελληνίδες στις επιχειρήσεις

Ή η Έλενα Αμβροσιάδου, η οποία ξεκίνησε από το Πανόραμα της Θεσσαλονίκης και έφτασε μέχρι το Λονδίνο ώστε να εκμεταλλευτεί την κίνηση της τότε πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ για απελευθέρωση των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Ακολούθησε η ίδρυσης της εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων IKOS, μία από τις πρώτες που δημιουργήθηκαν στην χώρα και που σήμερα έφτασε να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πλέον δυναμικές.

Διαβάστε στο περιοδικό Fortune που κυκλοφορεί το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου με την εφημερίδα «Παραπολιτικά» συνεντεύξεις και προφίλ Ελληνίδων που έδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη.