Δέκα πράγματα που δεν ξέρετε για την αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο με τα μαύρα

Δέκα πράγματα που δεν ξέρετε για την αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχο με τα μαύρα

Ποια είναι η Ελίζαμπεθ Χολμς με περιουσία 4.6 δισ. δολάρια.

Λένε πως οι φοβίες μας είναι αυτές που μας παρακινούν και μας δίνουν τη μεγαλύτερη δύναμη και όπως φαίνεται στη περίπτωση της Ελίζαμπεθ Χολμς ισχύει.

Κάπως έτσι, η Χολμς αποφάσισε να «μετατρέψει» τον φόβο της για τις σύριγγες σε μια επιταχυμένη εταιρεία.

Τελειώνοντας το σχολείο, γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ για να σπουδάσει Χημεία με ένα και μόνο στόχο… να αλλάξει τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.

Η 30χρονη είχε συνειδητοποιήσει ότι οι παραδοσιακές εξετάσεις αίματος παραήταν περίπλοκες και ακριβές για μια διαδικασία που υπάρχει από το 1960 και μετά δεν είχε αλλάξει. Και ήρθε η στιγμή να γίνει. Και να το κάνει εκείνη.

Το πρώτο βήμα ήταν να παρατήσει τις σπουδές της και να αξιοποιήσει τα χρήματα των διδάκτρων της για να αφοσιωθεί στην έρευνα της. Χρειάστηκε μία δεκαετία για να ολοκληρώσει και να υλοποιήσει την ιδέα της, αλλά όλα έδειξαν πως άξιζε τον κόπο αφού ανέπτυξε έναν νέο τρόπο για να γίνονται αναλύσεις αίματος με μία απλή σταγόνα αίματος που βγαίνει από ένα τσίμπημα.

Η Χολμς ίδρυσε πριν από 11 χρόνια ένα διαγνωστικό κέντρο, με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο που γίνονται οι εξετάσεις, αφήνοντας για πάντα πίσω τις μεγάλες σύριγγες.

Καταπολεμώντας τόσο το κόστος όσο και τον φόβο των περισσοτέρων για τις εξετάσεις αίματος, η Χολμς πέτυχε το στόχο της, να μπορούν δηλαδή όλοι να κάνουν αναλύσεις. Σήμερα, η Theranos δίνει τη δυνατότητα στους Αμερικανούς να υποβάλλονται σε περισσότερες από 200 διαφορετικές αναλύσεις αίματος.

Η «μαυροφορούσα» γυναίκα των επιχειρήσεων δεν ακολούθησε την ορθόδοξη οδό και έδειξε από νεαρή ηλικία πως «διαφέρει». Ας μάθουμε μερικά πράγματα για εκείνη:

1. Άφησε τις σπουδές της

Όπως είπαμε και νωρίτερα, η Χολμς παράτησε τις σπουδές της στη Χημεία με σκοπό να αφοσιωθεί στην έρευνα της και να δημιουργήσει τη δική της εταιρεία.

2. Τα βιογραφικά των γονιών της είναι εξίσου εντυπωσιακά

Ο πατέρας της , Κρίστιαν Χολμς Δ’ , σύμφωνα με πληροφορίες κατείχε «διάφορες διευθυντικές θέσεις» στον Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ (USAID), ενώ η μητέρα της , Νοέλ, εργάστηκε ως βοηθός υπουργού εξωτερικής πολιτικής και άμυνας στο Καπιτώλιο.

3. Μισεί τις βελόνες

Η Χολμς είχε πει στο CNN Money το 2014 , «Πραγματικά πιστεύω ότι αν ήμασταν από κάποιο άλλο πλανήτη και βάζαμε τα κεφάλια μας σε πειράματα και βασανιστήρια, η κίνηση του να βάζεις μια βελόνα σε κάποιον και να του ρουφάς το αίμα μόνο τότε θα μπορούσε πιθανότατα να χαρακτηριστεί ως αρκετά καλή»

4. Διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών της εταιρείας της

Σήμερα η εταιρεία αξίζει 9 δισ. δολάρια και στη Χολμς ανήκει το 50% της εταιρείας.

5. Ξέρει όλες τις ατάκες από τα μυθιστορήματα της Τζέιν Όστεν απ’ έξω

6. Έμαθε μόνη της κινέζικα

7. Ένας από τους καθηγητές της στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ εργάζεται τώρα στην εταιρεία της

8. Οι γονείς της της επέτρεψαν να χρησιμοποιήσει τα χρήματα απ’ τα δίδακτρα της για να ξεκινήσει την επιχείρησή της

9. Δεν υπάρχει καμία γυναίκα στο Διοικητικό Συμβούλιο της Theranos

10. Η περιουσία της φτάνει τα 4,6 δισ. δολάρια