Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό

Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό
Passport on white background

Πράγματα που πρέπει να κάνετε πριν πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό για να είστε ήσυχοι και ασφαλείς.

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό χρειάζεται προγραμματισμό και προνοητικότητα προκειμένου να περάσετε όμορφα και τίποτα να μην χαλάσει τη διάθεσή σας!

Γι αυτό θα χρειαστεί να κάνετε κάποια πράγματα πριν αναχωρήσετε για τον προορισμό σας:

1.Ελέγξτε το διαβατήριό σας

Βεβαιωθείτε πως τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα σας επιτρέπουν να ταξιδέψετε στον προορισμό σας. Μην το αφήσετε για τελευταία στιγμή γιατί ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες μπορεί να πάρουν αρκετό χρόνο μέχρι να ολοκληρωθούν.

2. Φωτοτυπήστε τα σημαντικά έγγραφα

Φυλάξτε σε διαφορετική θέση από εκείνη που θα φυλάξετε τα πρωτότυπα έγγραφα ένα αντίγραφο της ταυτότητας, του διαβατηρίου σας, των εισιτήριων και όποιων εγγράφων θεωρείτε πως είναι σημαντικά για το ταξίδι σας.

3.Ελέγξτε τα φάρμακά σας

Αν λαμβάνετε κάποια φαρμακευτική αγωγή, καλό θα ήταν να μεριμνήσετε να έχετε μαζί σας τόσο επαρκή ποσότητα των φαρμάκων σας, όσο και τη συνταγή που σας έχει γράψει ο γιατρός σας.

4.Αγοράστε ταξιδιωτική ασφάλεια

Μπορείτε να βρείτε ταξιδιωτικές ασφάλειες σε πολύ καλές τιμές. Καλύπτουν τα πάντα: από χαμένες βαλίτσες μέχρι λογαριασμούς ιατρικής περίθαλψης.

5.Υπολογίστε την ισοτιμία

Υπολογίστε την ισοτιμία του ευρώ με το νόμισμα της χώρας την οποία θα επισκεφθείτε. Ίσως το να πληρώνετε σε μετρητά δεν σας συμφέρει και να είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα.

6. Κάντε έναν προϋπολογισμό

Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας είναι να υπολογίσετε πως θα δαπανήσετε τα χρήματα που σκοπεύετε να ξοδέψετε.

7.Απομνημονεύστε τρεις φράσεις

Αν δεν γνωρίζετε τη γλώσσα της χώρας την οποία θα επισκεφθείτε, τότε προσπαθήστε να μάθετε τουλάχιστον τρεις βασικές φράσεις.

8.Ξεχάστε το roaming

Αν δεν διαθέτετε κάποιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει διεθνείς κλήσεις, τότε απενεργοποιήστε το roaming. Θα σας κοστίσει εκατοντάδες ευρώ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

9.Πακετάρετε και ξεπακετάρετε

Στην περίπτωση των ταξιδιών, ισχύει ο κανόνας «όσο λιγότερα, τόσο το καλύτερο». Πακετάρετε μία βαλίτσα με όλα όσα χρειάζεστε. Αδειάστε την και μειώστε όσα έχετε επιλέξει κατά ένα τρίτο. Ξαναπακετάρετε.

10. Ενημερώστε για το ταξίδι σας

Φροντίστε οι κοντινοί σας άνθρωποι, καθώς επίσης και οι στενοί σας συνεργάτες, να γνωρίζουν για το ταξίδι σας. Ενημερώστε τους σχετικά με το ποιος θα σας αντικαταστήσει, με ποιον μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία και πότε επιστρέφετε.