Δέκα τρόποι για να μη χάσετε ποτέ το ενδιαφέρον σας σε ό,τι κι αν κάνετε

Δέκα τρόποι για να μη χάσετε ποτέ το ενδιαφέρον σας σε ό,τι κι αν κάνετε

Θέλετε να σας εμπνέουν για πάντα τα πράγματα που κάνετε; Κι όμως γίνεται.

Υπάρχουν δεκάδες μοντέλα ψυχολογίας και θεωρίες σχετικά με το τι μας παρακινεί και μας κάνει να εργαζόμαστε σκληρά για τα πράγματα που θέλουμε, πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε στα κίνητρα , θεωρίες επιτυχίας και ούτω καθεξής.

Πώς μπορείτε να διατηρήσετε το ενδιαφέρον σας για τους στόχους σας. Είναι απλό – διαβάστε τα 10 βήματα και remain motivated!

1. Κάντε ένα διάλειμμα – το αξίζετε

Ο μοναδικός τρόπος για να αποδίδετε στο μέγιστο είναι να αφήνετε χρόνο για ξεκούραση. Τη στιγμή που νιώθετε πως δεν έχετε χρόνο να το κάνετε είναι η στιγμή που χρειάζεστε περισσότερο ένα διάλειμμα. Κάντε αυτές τις διακοπές που τόσο καιρό αναβάλλατε και επιστρέψτε στη δουλειά σας ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια.

2. Κρατήστε τα νέα για τον εαυτό σας

Θα τρέξετε επιτέλους στον Μαραθώνιο; Είστε ενθουσιασμένοι με το νέο πρόγραμμα διατροφής που θα ακολουθήσετε; Είστε υπερήφανοι για το νέο σας πρότζεκτ; Κρατήστε το για εσάς. Το να ανακοινώσετε στο διαδίκτυο τις προθέσεις σας μειώνει ήδη τα κατορθώματα σας.

Αντισταθείτε στην «επιβεβαίωση» που θα πάρετε απ’ το δίκτυο σας μέσα απ’ τον «βομβαρδισμό» των likes καθώς η θετική ανάδραση που θα λάβετε θα ξεγελάσει το μυαλό σας και θα νιώσετε σαν να ολοκληρώσει το στόχο σας και σαμποτάρει το κίνητρο σας.

3. Δε θα ζείτε για πάντα

Ο θάνατος είναι ένα ισχυρό κίνητρο. Σκεφτείτε πόσες φορές έχετε «πελαγώσει» για ανόητους λόγους ή πόσες φορές έχουμε κολλήσει σε ανόητες δραστηριότητες που μας κάνουν να νιώθουμε σαν να κάνουμε πράγματα όταν στην πραγματικότητα απλά κάνουμε κύκλους.

Γνωρίζοντας ότι δεν θα έχετε όλο τον χρόνο βοηθά στο να εντείνετε την προσοχή σας στους στόχους σας. Ό, τι κάνετε είναι ένα ακόμα βήμα για τον καθορισμό της κληρονομιά μας και πρέπει να σκεφτείτε τι θα αφήσετε πίσω σας και να μη χάνετε άλλο χρόνο.

4. Γιορτάστε τις μικρές νίκες

Γιορτάστε τις μικρές νίκες – δεν έχει σημασία πόσο μικρές είναι οι νίκες αυτές. Αυτό θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε θετικές συνήθειες. Μπορείτε να σπάσετε την αδράνεια της διδάσκοντας τους γύρω σας πώς να κερδίζουν και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε αυτό το συναίσθημα.

5. Μειώστε την to-do λίστα σας στο μισό

Μειώνοντας τη λίστα σας που σίγουρα θα έχει πολύ υψηλούς και αυστηρούς στόχους θα δείτε πως θα έχετε μεγαλύτερα περιθώρια επιτυχίας.

6. Να είναι ευγενικοί με τον εαυτό σας

Σταματήστε να συγκρίνετε όσα έχετε κάνει στη ζωή σας με όσα έχουν πετύχει οι γνωστοί σας. Η ιστορία που δημιουργείτε στο μυαλό σας δεν θα είναι ποτέ τόσο καλή και η πραγματικότητα δεν θα είναι ποτέ τόσο άσχημη.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι πιο έξυπνοι από εσάς. Τη στιγμή που θα μπορέσετε να αποδεχτείτε και να «αγκαλιάσετε» αυτό το δεδομένο τότε θα είστε πραγματικά ελεύθεροι. Ελεύθεροι να ακολουθήσετε αυτό που σας συναρπάζει. Ελεύθερος να αγνοήσετε αυτό που κάνουν ή πώς το κάνουν και να επικεντρωθείτε σε σας.

7. Αλλάξτε τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε τα πράγματα

Αλλάξτε το ωράριο σας. Ξυπνήστε 2 ώρες πιο νωρίς απ’ ότι κανονικά και μη το βλέπετε σαν να χάνετε δυο ώρες ύπνου αλλά σαν να κερδίζετε δυο επιπλέον ώρες.

8. Αποδεχτείτε την ευπάθεια

Ζούμε μια εποχή που «κυνηγάμε» οπαδούς στο Instagram και likes στο Facebook αρέσει. Η αντίληψη πως η ζωή μας δε πρέπει να είναι τίποτα λιγότερο από τέλεια είναι μια αποθαρρυντική έννοια. Ο «αστραφτερός» κόσμος του Facebook μπορεί να δημιουργήσει μια ψεύτικη εικόνα για το τι είναι τελικά επιτυχία.

Το να μοιραστείτε τις ήττες σας και να και παραδέχεται την αποτυχία είναι πολύ δύσκολο αλλά θα σας επιτρέψει να προχωρήσετε πέρα από την αποτυχία. Δουλέψτε τα συναισθήματα σας αντί να ρίχνετε το φταίξιμο αλλού και στη συνέχεια, προχωρήστε σε σε κάτι πιο εποικοδομητικό – μοιραστείτε αυτές τις ευάλωτες στιγμές και θα δείτε πως θα καλλιεργήσετε μια βαθύτερη σχέση με τους συνομηλίκους σας.

9. Κάντε αυτό που σας αρέσει (περίπου)

Βρείτε τι είναι αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους και γίνετε οι καλύτεροι σε αυτό. Το πάθος είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για επιτυχία. Αλλά να είστε προσεχτικοί: μπορείτε να ζήσετε μέσα από αυτό που σας ευχαριστεί; Μπορεί να σας αρέσουν πολλά πράγματα και να έχετε διάφορα χόμπι. Σκεφτείτε όμως; Μπορείτε να βγάλετε χρήματα απ’ αυτό;

10. Συγκεντρωθείτε

Σίγουρα υπάρχουν πολλά πράγματα που σας αποσπούν τη προσοχή. Κλείστε το κινητό σας, βγείτε απ’ το Facebook, χαμηλώστε τη μουσική και δουλέψτε!