Δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Δεκάδες τραυματίες από τον σεισμό των 6,1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην πόλη της Νάπα, όπου υπήρξαν αρκετές διαρροές φυσικού αερίου λόγω της σεισμικής δόνησης.

Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε τα ξημερώματα την πολιτεία της Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Από τη δόνηση που έπληξε κυρίως την πόλη της Νάπα στην οινοπαραγωγό περιοχή της βόρειας Καλιφόρνιας, τραυματίστηκαν δεκάδες άνθρωποι, δύο εκ των οποίων σοβαρά.

Όπως ανακοινώθηκε από τις δημοτικές αρχές της πόλης, τέσσερα προκατασκευασμένα σπίτια καταστράφηκαν και δύο εξακολουθούν να καίγονται στο βόρειο τμήμα της πόλης.

 

Οι αρχές της πόλης έκαναν γνωστό πως έχουν καταγραφεί 50 διαρροές στο δίκτυο του φυσικού αερίου, 30 διαρροές στο δίκτυο υδροδότησης και ζημιές σε ιστορικά κτίρια, όπως το κτίριο των δικαστηρίων και η βιβλιοθήκη της Νάπα, καθώς και σε ιδιοκτησίες.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, δήλωσε ο Μπάρι Μάρτιν υπεύθυνος ενημέρωσης του δήμου της Νάπα, προσθέτοντας ότι δεν έχει λεπτομέρειες για τα τραύματα των δύο που τραυματίσθηκαν σοβαρά από το σεισμό.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου τα βάζει με την Αργεντινή