Δεκαεπτά ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στην έκθεση BIG 5 Saudi 2016

Δεκαεπτά ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στην έκθεση BIG 5 Saudi 2016

Ελληνικό άρωμα στην Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών και Κατασκευών στην Τζέντα.

Με οκτώ Έλληνες εκθέτες συμμετείχε το εθνικό μας περίπτερο, που οργάνωσε το Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ), στη Διεθνή Έκθεση Δομικών Υλικών και Κατασκευών BIG 5 Saudi 2016, που πραγματοποιήθηκε στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου 2016.

Στo ελληνικό περίπτερο φιλοξενήθηκε το Αραβό-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης, το οποίο παράλληλα με τη συμμετοχή του στη διεθνή έκθεση πραγματοποίησε επιχειρηματική αποστολή με τη συμμετοχή εννέα ελληνικών επιχειρήσεων, σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Τζέντας και το Επιμελητήριο Τζέντας.

Επικεφαλής της αποστολής ήταν ο γενικός γραμματέας του Αραβο-Ελληνικού Επιμελητηρίου, Δρ. Rashad Mabger, ενώ την ημέρα πραγματοποίησης των διμερών επιχειρηματικών επαφών και συναντήσεων παρευρέθησαν τόσο ο γενικός πρόξενος της χώρας μας στην Τζέντα, Δρ. Ευγένιος Καλπύρης όσο και ο προϊστάμενος του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας στην Τζέντα Θεόδωρος Ξυπολιάς.

Η επίσημη τελετή εγκαινίων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου από το δήμαρχο της πόλης της Τζέντας, κ.Ηani Mohammed Aburas. Το ελληνικό περίπτερο επισκέφθηκαν τόσο ο γενικός πρόξενος όσο και ο προϊστάμενος του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της χώρας μας στη Τζέντα, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με όλους τους Έλληνες εκθέτες, ενώ είχαν και σύντομη συνάντηση με το δήμαρχο της Τζέντας, τον οποίον προσκάλεσαν να επισκεφθεί, με τη συνοδεία τοπικών ΜΜΕ, το ελληνικό περίπτερο.

Τις τέσσερις ημέρες της έκθεσης, το ελληνικό Περίπτερο επισκέφτηκε πλήθος αγοραστών-επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τους Έλληνες εκθέτες. Όλοι οι Έλληνες εκθέτες έμειναν εξαιρετικά ικανοποιημένοι τόσο από τη μεγάλη επισκεψιμότητα (μέσος όρος επαφών ανά ελληνική εταιρεία, 60 συναντήσεις) όσο και από τις υψηλού επιπέδου επαφές που πραγματοποίησαν σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις στα γραφεία σαουδαραβικών εταιρειών. Οι περισσότεροι εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν και τον επόμενο χρόνο σε αυτό το σημαντικό εμπορικό γεγονός, ενώ, παράλληλα, σημείωσαν την εξαιρετική λειτουργία και εικόνα της ελληνικής συμμετοχής, που οργανώθηκε από το Enterprise Greece.

Η Διεθνής Έκθεση Big 5 Saudi διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Η Έκθεση λαμβάνει χώρα στο Jeddah Centre for Forums & Events, ένα μοντέρνο εκθεσιακό χώρο τον οποίο επισκέφθηκαν περισσότεροι από 15.000 εμπορικοί επισκέπτες, για να συναντήσουν εκθέτες από 40 χώρες, με σημαντικότερες συμμετοχές της Ιταλίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Ισπανίας, Τουρκίας, κλπ.