Δεκαέξι ομάδες θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους στο «INNOV ATHENS powered by Samsung»

Δεκαέξι ομάδες θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές ιδέες τους στο «INNOV ATHENS powered by Samsung»

Στις 29 Μαρτίου θα ολοκληρωθεί ο 6ος κύκλος του «Επιχειρηματικού Επιταχυντή» που διεξάγεται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Τις ιδέες τους με τις οποίες συμμετείχαν στο «Creative Industries Vol. 2», παρουσιάζουν οι 16 ομάδες στην εκδήλωση «INNOV ATHENS powered by Samsung» που πραγματοποιείται στις 29 Μαρτίου, ολοκληρώνοντας τον έκτο κύκλο του «Επιχειρηματικού Επιταχυντή» ο οποίος ήταν αφιερωμένος στις δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες και ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Οι ομάδες, έχοντας ολοκληρώσει ένα τρίμηνο γεμάτο εργασία, συναντήσεις και εντατικό mentoring, σε συνεργασία με έμπειρους συμβούλους του χώρου, κάνουν το επόμενο βήμα. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, καλούνται μέσα σε πέντε λεπτά να συστήσουν τις ιδέες τους σε επιχειρηματίες και επενδυτές, να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό σχέδιο και τις προοπτικές της εταιρίας τους, το στοιχείο εκείνο που τους κάνει να ξεχωρίζουν, να αναζητήσουν χρηματοδότηση και να κάνουν την ιδέα τους πράξη διεκδικώντας μία θέση στο οικοσύστημα καινοτομίας της πόλης, στην ελληνική αλλά και τη διεθνή αγορά.

Μερικές από τις ιδέες που ωρίμασαν και εξελίχθηκαν μέσα από τον Επιχειρηματικό Επιταχυντή του INNOVATHENS αφορούν σε υπηρεσίες, πλατφόρμες και ψηφιακές εφαρμογές για την ψυχαγωγία, την εκπαίδευση, τις τέχνες, την προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού και της αρχιτεκτονικής, καινοτόμα δημιουργικά γραφεία, ηλεκτρονικό… ξεφύλλισμα βιβλίων, αλλά και «έξυπνα» εκπαιδευτικά ρομπότ.

Οι 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία του 5λεπτου pitching σε ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες και επενδυτές είναι οι: AFoodChronicle, ArchiTeam, astroθέασις, Boardingroom, Happyland Entertainment, HeretikAsterisk, The Mind Trap Intelligent Entertainment, Art Lighting Studio MAGESTIC, MEDinART, NEOPERATIVA, NextBookThing, roleplay, ScanArt, theplacetobe, Tutobosmarttoys, Εργαστήριο Σχεδιασμού και Κατασκευών Χάψα-Κερκίδου Ο.Ε.

Το CreativeIndustriesVol. 2, ο 6ος κύκλος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή του INNOVATHENS, διοργανώνεται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και με την υποστήριξη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), της αέλια, της PlanetS.A. και του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος).

To «INNOVATHENS powered by Samsung» είναι μία υποδομή στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων, με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες τον χρόνο. Σκοπός του είναι να υποστηρίξει ένα δίκτυο, όπου δημιουργικοί άνθρωποι με καινοτόμες ιδέες, καταξιωμένοι επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, μέντορες, ερευνητές ανταλλάσουν γνώση, ερεθίσματα, τεχνογνωσία, εμπειρία και καλές πρακτικές μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις, ομιλίες, παρουσιάσεις, εργαστήρια, ημέρες καριέρας και επιχειρηματικότητας, διαγωνισμούς και φεστιβάλ καινοτομίας.

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποστηρίζει τη διάσωση και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας με έμφαση στη βιοτεχνική και βιομηχανική τεχνολογία, και προωθεί τη σύνδεση του Πολιτισμού με το Περιβάλλον.