Δεκτές οι αιτήσεις του Μαρινόπουλος ΑΕ από το Πολυμελές Πρωτοδικείο

Δεκτές οι αιτήσεις του Μαρινόπουλος ΑΕ από το Πολυμελές Πρωτοδικείο

«Η έγκριση δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση».

Απόφαση υπέρ του ομίλου Μαρινόπουλος, αλλά και των εργαζομένων του, έλαβε το Πολυμελές Πρωτοδικείο το οποίο έκανε δεκτές τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για καθεστώς προστασίας της επιχείρησης ενόψει της διαδικασίας εξυγίανσης του άρθρου 99.

Το δικαστήριο παρέχει με την απόφαση του προστασία της «Μαρινόπουλος» έως τις 21 Σεπτεμβρίου, οπότε αναμένεται να εκδικαστούν οι προσφυγές του ομίλου για υπαγωγή του στο άρθρο 99.

Με την απόφαση του δικαστηρίου απαγορεύονται οι διαδικασίες κατασχέσεων από τους πιστωτές του ομίλου. Το δικαστήριο διατάσσει τη μη μεταβολή κάθε οικονομικού στοιχείου των επιχειρήσεων του ομίλου, παγώνοντας παράλληλα και κάθε διάθεση ακινήτου του αλλά και εξοπλισμού.

Με την απόφαση επίσης γίνεται δεκτή η πρόσθετη παρέμβαση των εργαζομένων του ομίλου, οι οποίοι ζήτησαν να εξαιρεθούν από την προστασία υπέρ της «Μαρινόπουλος», ώστε να μπορούν αν δεν λαμβάνουν τους μισθούς τους να κινήσουν διαδικασίες για τη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

Εξαιρούνται επίσης και οι καταβολές των μισθωμάτων για τα ακίνητα του ομίλου.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία Μαρινόπουλος «ευχαριστεί τους εργαζομένους της για τη στήριξή τους τόσο κατά τη σημερινή συνεδρίαση αλλά και σε όλο αυτό το κρίσιμο διάστημα που διανύει η εταιρεία».

Παράλληλα, η εταιρεία εκφράζει την «βαθιά εκτίμησή της» προς το σημαντικό ποσοστό του 45% των προμηθευτών της, οι οποίοι δήλωσαν τη συναίνεσή τους για τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «η συγκεκριμένη απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών είναι σημαντική για τη διασφάλιση της μελλοντικής μας λειτουργίας, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και τη ρύθμιση των οφειλών προς τους προμηθευτές.

Η έγκριση της υπαγωγής της Μαρινόπουλος σε διαδικασία εξυγίανσης δίνει τον απαραίτητο χώρο και χρόνο στην εταιρεία ώστε το επόμενο διάστημα να καταφέρει, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, να οδηγηθεί σε μια βιώσιμη λύση».

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους διευκρινίζει τη στάση του στη δίκη για τον όμιλο Μαρινόπουλου

Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα για τη στάση των μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στη συζήτηση για τον όμιλο Μαρινόπουλου, εξέδωσε ο πρόεδρος Μιχαήλ Απέσσος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται πως όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στις οποίες διαβιβάστηκαν οι προσφυγές του Ομίλου Μαρινόπουλου, έλαβαν θέση κατά των αιτήσεων.

Η ανακοίνωση του Μιχαήλ Απέσσου έχει ως εξής:

“Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα για τη στάση του Δημοσίου, όπως διατυπώθηκε στο δικαστήριο, στο ζήτημα της υπαγωγής ή μη των εταιρειών του ομίλου Μαρινόπουλου στις ρυθμίσεις των άρθρων 99 και 103 του Πτωχευτικού Κώδικα, από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους γίνονται γνωστά τα εξής: οι σχετικές αιτήσεις κοινοποιήθηκαν στην κεντρική υπηρεσία του ΝΣΚ τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και διαβιβάστηκαν άμεσα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διατυπώσουν άποψη για τη στάση, θετική ή αρνητική, του Δημοσίου επί του αιτήματος των παραπάνω εταιρειών, κατ’ εφαρμογή της υπ’ αριθ. 1068/3-4-2013 εγκυκλίου του υπουργείου Οικονομικών. Όλες οι υπηρεσίες διατύπωσαν εγγράφως τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης, 30-6-2016, και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής, 1-7-2016, θέση κατά των αιτήσεων. Ως εκ τούτου, η στάση των μελών του ΝΣΚ κατά την συζήτηση των υποθέσεων ήταν απόλυτα σύμφωνη με την άποψη των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει ανακληθεί, καθώς και με τις κείμενες διατάξεις του Οργανισμού Λειτουργίας του ΝΣΚ (ν. 3086/2002)”.

Διαβάστε επίσης: Από τι εξαρτάται η συμμετοχή της Σκλαβενίτης στη σωτηρία του Μαρινόπουλου