Δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι και για τοξικολογικές εξετάσεις

Δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι και για τοξικολογικές εξετάσεις
Εικοστή δεύετρη ημέρα της απεργίας πείνας από τον Πάνο Ρούτσι, πατέρα θύματος του δυστυχήματος των Τεμπών, καθώς ζητά εκταφή της σορού του γιου του, Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025. Ο 22χρονος Ντένις Ρούτσι ήταν μεταξύ των 57 θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ ο κ. Ρούτσι είναι ένας από τους γονείς που έχουν ζητήσει εκταφή του παιδιού τους, αίτημα που απορρίφθηκε από τον εφέτη ανακριτή της Λάρισας, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025. (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI) Photo: Eurokinissi
Ο Πάνος Ρούτσι βρίσκεται στην 22η ημέρα απεργίας πείνας, με αίτημά την εκταφή της σορού του γιου του για διενέργεια DNA αλλά και τοξικολογικών εξετάσεων

Δεκτό έκανε το πλήρες αίτημα του Πάνου Ρούτσι η εισαγγελία της Λάρισας για την εκταφή της σορού του γιου του, Ντένις Ρούτσι, ο οποίος σκοτώθηκε στο δυστύχημα στα Τέμπη, και τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Ο κ. Ρούτσι, ο οποίος διανύει την 22η ημέρα απεργίας πείνας στο Σύνταγμα είχε ζητήσει την εκταφή του γιου του, αναζητώντας απαντήσεις για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του.

Να σημειωθεί ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε δοθεί άδεια εκταφής για να διενεργηθεί έλεγχος DNA για την ταυτοποίηση της σορού, απόφαση η οποία δεν ικανοποίησε τον Πάνο Ρούτσι, ο οποίος συνέχισε την απεργία, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας να ικανοποιεί σήμερα το πλήρες αίτημά του εγκρίνοντας και τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση δεν σηματοδοτεί την εκ νέου έναρξη της ανάκρισης για το δυστύχημα των Τεμπών, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να προσδιοριστεί η ημερομηνία της έναρξης της δίκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: