Deloitte – KBVL: Ολοκλήρωσαν επιτυχημένα τον εταιρικό μετασχηματισμό της Vantage Towers Greece

Deloitte – KBVL: Ολοκλήρωσαν επιτυχημένα τον εταιρικό μετασχηματισμό της Vantage Towers Greece
Η Deloitte Ελλάδος, σε συνεργασία με τη Δικηγορική Εταιρεία KBVL, μέλος του Δικτύου Deloitte Legal, συμμετείχαν στην επιτυχή ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού της Vantage Towers Greece.

Η Deloitte Ελλάδος, ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με τη Δικηγορική Εταιρεία KBVL, μέλος του διεθνούς δικτύου Deloitte Legal, συμμετείχαν ενεργά στην ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού της Vantage Towers Greece, παρέχοντας φορολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες αντιστοίχως. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του μετασχηματισμού, διενεργήθηκε σε δύο διαδοχικά βήματα αφενός συγχώνευση δι’ απορρόφησης της Crystal Almond Towers Μ.Α.Ε. και αφετέρου συγχώνευση δια εξαγοράς της Vodafone Greece Towers A.E. από τη μητρική εταιρεία αυτών Vantage Towers Greece εντός χρονικού διαστήματος δέκα μηνών.

Ο εταιρικός μετασχηματισμός της Vantage Towers Greece συνδέεται με το ευρύτερο πλαίσιο δράσεων του Ομίλου Vodafone Group Plc, που έχει ως στόχο τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των παθητικών υποδομών κινητής τηλεφωνίας, μέσω της συνεργασίας δύο κορυφαίων εταιρειών στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, των Vodafone και Wind, την αξιοποίηση των υποδομών τους, την απελευθέρωση πόρων και την άντληση κεφαλαίων για επενδύσεις μεγαλύτερης έκτασης σε τηλεπικοινωνιακά δίκτυα νέας γενιάς, όπως το 5G.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του συγκεκριμένου εγχειρήματος έχει καταστήσει τη Vantage Towers Greece ως τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης παθητικών υποδομών για σταθμούς βάσης κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, με παρουσία σε περισσότερα από 5.200 σημεία σ’ όλη την επικράτεια. Η αγορά των παθητικών υποδομών αναπτύσσεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική καθώς πολλαπλασιάζει τις ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης που άπτονται των υποδομών φιλοξενίας, ενώ εξασφαλίζει μεγαλύτερες συνέργειες κλίμακας. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μέσω της αναβάθμισης και βέλτιστης οικονομικής αξιοποίησης των εν λόγω υποδομών, οι καταναλωτές είναι οι τελικοί ωφελούμενοι, καθώς απολαμβάνουν υψηλότατου επιπέδου υπηρεσίες τηλεπικοινωνίας.

Με αφορμή την επιτυχή έκβαση του συγκεκριμένου project, η κα Μ. Τρακάδη, Partner, Tax Leader, στην Deloitte Ελλάδος σημείωσε: «Στόχος μας στην Deloitte είναι να παρέχουμε στους πελάτες μας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που δημιουργούν υπεραξία. Μας δίνει μεγάλη χαρά το γεγονός ότι με τους συνεργάτες μας μπορέσαμε να συμβάλουμε στην ολοκλήρωση ενός ιδιαίτερα σημαντικού αναπτυξιακού project που φέρνει τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη του κρίσιμου στόχου του ψηφιακού μετασχηματισμού, που αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να κερδίσουμε το στοίχημα του μέλλοντος». Ο κ. Ηλίας Κοϊμτζόγλου, Διαχειριστής Εταίρος της Δικηγορικής Εταιρείας KBVL δήλωσε: «H ουσιαστική συμβολή μας σε ένα τόσο σύνθετο τεχνικά έργο, για την εκτέλεση του οποίου συνεργάστηκαν επί μήνες σύμβουλοι διεθνούς κύρους, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική επιτυχία για την εταιρεία μας».

Η Μαντώ Παπαδοπούλου, Yπεύθυνη Νομικών και Εξωτερικών Υποθέσεων της Vantage Towers Greece δήλωσε ότι: «Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση 5 εταιρικών μετασχηματισμών σε διάστημα 18 μηνών, η εταιρεία μας έλαβε την τελική της νομική μορφή, γεγονός που αποτέλεσε ένα σύνθετο και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα. Η έγκαιρη και επιτυχής έκβαση αυτού οφείλεται  στη σκληρή δουλειά, στις επίπονες προσπάθειες και στην άριστη συνεργασία με τους εξωτερικούς μας συμβούλους, η συνδρομή των οποίων υπήρξε καθοριστική» Ο Γιάννης Μπακολιάς, Head of Finance της Vantage Towers Greece, προσθέτει ότι: «Η συμβολή των εξωτερικών μας συμβούλων ήταν καθοριστική για την επιτυχή ολοκλήρωση ενός τόσο πολυσύνθετου έργου. Η εμπειρία και η αφοσίωση της πολυεθνικής ομάδας που υποστήριξε το έργο, μας επέτρεψε να ολοκληρώσουμε τον εταιρικό μετασχηματισμό με ταυτόχρονη επιτυχή εκτέλεση του επιχειρησιακού μας πλάνου».