Delphi Economic Forum: Μεγάλη η προσέλευση εθελοντών για αιμοδοσία

Delphi Economic Forum: Μεγάλη η προσέλευση εθελοντών για αιμοδοσία
Αιμοδότες από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Με μεγάλη προσέλευση ολοκληρώθηκε η αιμοδοσία που διοργάνωσε το Bloode στο Delphi Economic Forum, στο ιστορικό μέρος των Δελφών.

Αιμοδότες από όλη την Ελλάδα και χώρες του εξωτερικού, είχαν την ευκαιρία να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, στο μεγαλύτερο Οικονομικό Φόρουμ της χώρας και να συνδράμουν στην πράξη σε μια από τις σημαντικότερες προκλήσεις του συστήματος υγείας – την κάλυψη των αναγκών σε αίμα.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό αιμοδοτών στην Ευρώπη. Παρ’όλα αυτά, η τακτική αιμοδοσία είναι βασική πρόκληση για τη δημόσια υγεία με τον μέσο αιμοδότη να έχει δώσει 1.3 φορές αίμα.

Το Bloode αγωνίζεται καθημερινά για να αλλάξουμε αυτή την κουλτούρα. Στόχος μας είναι να σταματήσουμε να βασιζόμαστε σαν Ελλάδα στους αιμοδότες αντικατάστασης και όλες οι ανάγκες αίματος της χώρας μας να καλύπτονται αποκλειστικά από τακτικούς εθελοντές αιμοδότες.

Ναταλία Κρίτσαλη, Founder of Bloode & Chair of the Board και Κωνσταντίνος Κίντζιος, Deputy Director of ReGeneration & Bloode Board Member

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, είναι απαραίτητη η αναγκαία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις πραγματικές καθημερινές ανάγκες που υπάρχουν. Αποτελεί ένα έργο, ωστόσο, που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την υποστηρίξη φορέων, οργανισμών και εταιρειών που μπορούν να δημιουργήσουν τοπικό και εθνικό αντίκτυπο.

Το Delphi Economic Forum αποτελεί ιδανική πλατφόρμα διαλόγου για τις ανάγκες της χώρας μας και τους τρόπους που ο καθένας μπορεί να βοηθήσει.

Όλοι μαζί μπορούμε να μετατρέψουμε την αιμοδοσία στη χώρα μας, από πρόβλημα σε ευκαιρία.

Το Bloode αποτελεί μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που στοχεύει στην 100% κάλυψη των αναγκών σε αίμα από τακτικούς εθελοντές αιμοδότες, δηλαδή από άτομα που προσφέρουν τουλάχιστον 2 φορές τον χρόνο αίμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: