Δεν αργούν τα… προσιτά EV, διαμηνύει ο CEO της Volkswagen

Δεν αργούν τα… προσιτά EV, διαμηνύει ο CEO της Volkswagen
epa07029155 (FILE) - A Volkswagen (VW) logo picture on the bonnet of a car in the quality check in the production line at the Volkswagen (VW) parent plant in Wolfsburg, Germany, 09 March 2017 (re-issued 18 September 2018). According to media reports on 18 September 2018, the EU Commission is planning to intensify cartel investigations against BMW, Daimler and VW to clear whether the German carmakers had illegal agreements on the development and implementation of emission lowering systems. EPA/CARSTEN KOALL *** Local Caption *** 53667552 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η μείωση του κόστους των μπαταριών θα φέρει και μείωση τιμών.

Η Volkswagen δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου αξίας 20.000 ευρώ, αλλά ο διευθύνων σύμβουλος Oliver Blume είναι πεπεισμένος ότι η εταιρεία μπορεί να φτάσει εκεί μέχρι το δεύτερο μισό της δεκαετίας, δήλωσε σε συνέδριο την Τετάρτη.

Ο κύριος μοχλός για τη μείωση των τιμών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η μείωση του κόστους των μπαταριών, δήλωσε ο Blume στο συνέδριο Sueddeutsche Zeitung Wirtschaftsgipfel στο Βερολίνο.

Η Volkswagen παρουσίασε τον Μάρτιο τις λεπτομέρειες ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου υπό ανάπτυξη με κόστος 25.000 ευρώ, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2025 με αυτονομία 450 χιλιομέτρων και φόρτιση της μπαταρίας από το 10% στο 80% σε περίπου 20 λεπτά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία είχε δηλώσει τότε ότι εργαζόταν πάνω σε ένα όχημα των 20.000 ευρώ, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες.

«Έχουμε την ευθύνη να φέρουμε στην αγορά τα σωστά προϊόντα στη σωστή τιμή», δήλωσε ο Blume.

«Αφού προσεγγίσαμε τους πρώτους adopters με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τώρα πρέπει να πείσουμε τους καταναλωτές που δεν έχουν τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σταθμό φόρτισης στο σπίτι τους από την τεχνολογία».

Η πίεση του πληθωρισμού, η έλλειψη υποδομών φόρτισης και η κατάργηση των επιδοτήσεων συγκρατούν επίσης τη ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δήλωσε ο Blume.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: