Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης – Εκκενώνονται Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Σταμάτα και Ροδόπολη (upd)

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης – Εκκενώνονται Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες, Σταμάτα και Ροδόπολη (upd)
A Sikorsky S-64 Skycrane helicopter drops water onto a forest fire near Agios Stefanos, north of Athens, on August 6, 2021. - Hundreds of firefighters battled a blaze on the outskirts of Athens on August 6 as dozens of fires raged in Greece. (Photo by Louisa GOULIAMAKI / AFP) Photo: AFP
Σε πλήρη εξέλιξη είναι επίσης τα μέτωπα της πυρκαγιάς στις Αφίδνες, όπου η φωτιά είναι μέσα στα σπίτια όπως επίσης και προς την πλευρά του Κρυονερίου και της Ιπποκρατείου Πολιτείας.

Εξαιρετικά δύσκολη νύχτα αναμένεται για τις πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και τους πολίτης της Βόρειας Αττικής που έχουν πληγεί από τα τεράστια πύρινα μέτωπα που εξακολουθούν να είναι σε εξέλιξη και δεν φαίνεται να μπορούν να ελεγχθούν σύντομα.

Τα μέτωπα που απασχολούν κυρίως τους επιτελείς της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής είναι τρία.

Πρώτο η μεγάλη αναζωπύρωση που έγινε το απόγευμα στη Βαρυμπόμπη και κατευθύνεται προς τα πρώτα σπίτια των Θρακομακεδόνων, οι οποίοι εκκενώθηκαν νωρίτερα, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν απειλητικά την περιοχή.

Για τον ίδιο λόγο πριν από λίγο εκκενώθηκε προληπτικά το προαναχωρισιακό κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Η αστυνομία σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μετέφερε με λεωφορεία για λόγους ασφαλείας τους αλλοδαπούς που κρατούνταν στο κέντρο σε άλλες δομές της Αττικής.

Το δεύτερο μέτωπο που έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις είναι αυτό που μαίνεται από τη νύχτα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου. Οι φλόγες είναι μέσα στους οικισμούς Πευκόφυτο και Ποντίων, όπου έχουν κάψει σπίτια και φτάνουν στις παρυφές της Σταμάτας, ενώ από την άλλη πλευρά καίνε περιμετρικά τη λίμνη Μαραθώνα και κατευθύνονται προς Καλέτζι. Ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετές ενεργές εστίες και αναζωπυρώσεις προς το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι.

Σε πλήρη εξέλιξη κυρίως με ενεργές εστίες σε όλη την έκτασή του είναι το τρίτο μέτωπο στις Αφίδνες που φτάνει μέχρι την Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Μεγάλη ανησυχία όμως, προκαλεί στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και η τελευταία πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα πάνω από το νεκροταφείο των Άνω Λιοσίων, η φωτιά που ξεκίνησε από χαμηλή βλάστηση καίει αυτή την ώρα δασική περιοχή στη βουνοκορφή του Ποικίλου όρους και απειλεί να κατέβει προς την Πετρούπολη.

Μήνυμα του 112 για εκκένωση των οικισμών Ροδόπολης και Σταμάτας

Μήνυμα στάλθηκε μέσω του 112 για εκκένωση των οικισμών Ροδόπολης και Σταμάτας. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Ροδόπολης ή Σταμάτας, εκκενώστε τώρα προς Αθήνα μέσω Λεωφ.Θησέως και Κηφισίας. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής Θρακομακεδόνες

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στους Θρακομακεδόνες, προκειμένου να εκκενώσουν τώρα την περιοχή προς Αχαρνές. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές μέσω Λεωφόρου Κύμης. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Δείτε ακόμα:

Στις φλόγες Αφίδνες και Ιπποκράτειος Πολιτεία – Εκκενώθηκαν Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Μαλακάσα και Σφενδάλη

Σε φυσιολογικά επίπεδα ξανά τα μικροσωματίδια στο λεκανοπέδιο Αττικής

Ο ΑΔΜΗΕ έδωσε εντολή για αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης