«Δεν υπάρχει πιθανότητα ελέγχου κίνησης κεφαλαίων»

«Δεν υπάρχει πιθανότητα ελέγχου κίνησης κεφαλαίων»
Ï êõâåñíçôéêüò åêðñüóùðïò ÃáâñéÞë Óáêåëëáñßäçò ìéëÜåé êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôçò åíçìÝñùóçò ôùí ðïëéôéêþí óõíôáêôþí áëëÜ êáé ôùí áíôáðïêñéôþí îÝíïõ ôýðïõ óôçí ÃåíéêÞ Ãñáììáôåßá ÅíçìÝñùóçò, ÄåõôÝñá 4 ÌáÀïõ 2015. Ç åíçìÝñùóç ôùí îÝíùí áíôáðïêñéôþí èá ðñáãìáôïðïéåßôáé êÜèå ÄåõôÝñá êáé ÐÝìðôç óôéò 13:30, ðÜëé óôçí ÃåíéêÞ Ãñáììáôåßá ÅíçìÝñùóçò. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁËÅÎÁÍÄÑÏÓ ÂËÁ×ÏÓ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης χαρακτήρισε ανυπόστατα τα σενάρια ενός capital control.

Ανυπόστατα χαρακτήρισε τα σενάρια περί ελέγχου στις κινήσεις κεφαλαίων από τις τράπεζες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα».

Ο κ. Σακελλάρίδης ανέφερε ακόμη ότι κυβέρνηση είναι αισιόδοξη πως θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, ωστόσο πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός «δεν θα την αποδεχθεί, αν δεν κινείται στα πλαίσια της λαϊκής εντολής».

Είπε ακόμη ότι υπάρχει σύγκλιση και στο θέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος, παραμένουν όμως ανοιχτά τα ζητήματα του ΦΠΑ, του ασφαλιστικού, των δημοσιονομικών και τα εργασιακά.

Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση θα μπορέσει να πληρώσει μισθούς και την επόμενη δόση του ΔΝΤ, ο κ. Σακελλαρίδης είπε πως «δεν τίθεται τέτοιο θέμα», ενώ για την δόση του ΔΝΤ ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη να πληρώνονται και οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της χώρας.

Ο χρόνος επίτευξης συμφωνίας

«Δεν ξέρω αν είναι θέμα ωρών, σίγουρα είναι θέμα σύντομου διαστήματος, αυτός είναι ο σκοπός της κυβέρνησης, μέχρι τέλος Μάη-αρχές Ιουνίου, να είμαστε σε θέση να έχουμε μία συμφωνία αμοιβαία επωφελή» δήλωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ερωτηθείς εάν είναι θέμα ωρών να υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία. Τα προβλήματα ρευστότητας είναι γνωστά, είπε, και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει να είναι συνεπής και γι’ αυτό επιδιώκει να έχει σύντομα μία συμφωνία.

Για το εάν η 5η Ιουνίου αποτελεί καταληκτική ημερομηνία για συμφωνία, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν βάζει καταληκτικές ημερομηνίες, ούτε τελεσίγραφα και συμπλήρωσε ότι λόγω των προβλημάτων ρευστότητας υπάρχει επιτακτική ανάγκη και για την Ελλάδα και για την Ευρωζώνη να επέλθει μία συμφωνία.