Δεν παίρνει παράταση για την πρώτη δόση ο Καλογρίτσας – Τι θα γίνει με την τηλεοπτική άδεια

Δεν παίρνει παράταση για την πρώτη δόση ο Καλογρίτσας – Τι θα γίνει με την τηλεοπτική άδεια

Η ΓΓ Ενημέρωσης δεν ενέκρινε το αίτημα 48ωρης παράτασης που ζήτησε η πλευρά του επιχειρηματία για την καταβολή των χρημάτων.

Αρνητική ήταν η απάντηση της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προς τον Γ.Καλογρίτσα για το αίτημά του να πάρει 48ωρη παράταση λόγω εμποδίων «που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές».

Με αίτημα που εστάλη το πρωί της Δευτέρας από την «Τ.Π.Κ. μ.α.ε. ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ», ζητήθηκε να χορηγηθεί προθεσμία 48 ωρών, προκειμένου να προβεί στην καταβολή της πρώτης δόσης επειδή, λόγοι που δεν σχετίζονται με δικές του επιλογές, εμποδίζουν την καταβολή της δόσης αυτή εντός της ημέρας.

Από τη Γενική Γραμματεία δόθηκε η παρακάτω απάντηση:

«Σύμφωνα με το όρο 8.4 της προκήρυξης η πρώτη δόση του τιμήματος καταβάλλεται εντός δεκαπέντε ημερών από την ανακήρυξή των οριστικών υπερθεματιστών. Ως εκ τούτου η ανωτέρω προθεσμία αποτελεί ρητό και απαράβατο όρο της προκήρυξης 1/2016 και δεν μπορεί να τροποποιηθεί».

Συνεπώς το σχετικό αίτημα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Με το “όχι” της ΓΓΕΕ, στον κ. Καλογρίτσα, αυτομάτως παύει να είναι υπερθεματιστής και πλέον η σκυτάλη περνάει στον πρώτο επιλαχόντα Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος είχε προσφέρει 61.500.000 ευρώ.

Νωρίτερα, όπως έγινε γνωστό, ο όμιλος ΑΝΤ1 κατέβαλε εμπρόθεσμα την πρώτη δόση για την τηλεοπτική άδεια, ύψους 25,3 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η συνολική προσφορά του καναλιού για την εξασφάλιση της τηλεοπτικής άδειας έφτασε τα 75,9 εκατ. ευρώ.

Την Παρασκευή η πλευρά Αλαφούζου κατέβαλε στη ΦΑΕ Πειραιά το ποσό των 14.533.333,34 ευρώ, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των 43,6 εκατ. ευρώ τα οποία προσέφερε για να αποκτήσει την πρώτη άδεια που δημοπρατήθηκε. Λίγο αργότερα ακολούθησε η πλευρά Μαρινάκη, που κατέθεσε στη ΔΟΥ Πλοίων Πειραιά 24.633.333,34 ευρώ (συνολική προσφορά 73,9 εκατ. ευρώ), για την τέταρτη άδεια του διαγωνισμού.

Όπως προβλέπει η παράγραφος 8.4 της προκήρυξης, σε περίπτωση μη εμπρόθεσμης καταβολής οποιασδήποτε από τις επόμενες δόσεις του τιμήματος «ανακαλείται αυτοδικαίως η χορηγηθείσα άδεια».