Δεν προφυλακίζεται η Ελένη Ζαρούλια

Δεν προφυλακίζεται η Ελένη Ζαρούλια

Σε κατ' οίκον περιορισμό η Ζαρούλια - Συμπληρωματικές απολογίες για Κασιδιάρη, Μίχο.

Ελεύθερη, σε κατ’ οίκον περιορισμό, θα παραμείνει η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών. Με βούλευμά του, το Συμβούλιο, που κλήθηκε να άρει διαφωνία που ανέκυψε μετά την απολογία της κ. Ζαρούλια ανάμεσα στις ανακρίτριες της υπόθεσης και τον αρμόδιο εισαγγελέα για το αν θα πρέπει να κρατηθεί η όχι, διατάσσει να αφεθεί ελεύθερη η κατηγορουμένη για ένταξη και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι Εφέτες τάχθηκαν με την άποψη των ανακριτριών που ζήτησαν να αφεθεί ελεύθερη η σύζυγος του αρχηγού του κόμματος, με την επιβολή ωστόσο κατ’ οίκον περιορισμού ,πλην της μετάβασης της στην Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία της βουλευτή ο εισαγγελέας Εφετών Ισ. Ντογιάκος είχε γνωμοδοτήσει υπέρ της προφυλάκισής της, θέση που υιοθέτησε και ο συνάδελφός του που υπέβαλε εισήγηση προς το Συμβούλιο Εφετών.

Oι ανακρίτριες της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής απέστειλαν επίσης κλήσεις σε συμπληρωματικές απολογίες, για αύριο, στους βουλευτές του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη και Νίκο Μίχο.

Οι δύο βουλευτές καλούνται σε απολογία μετά την άσκηση δίωξης σε βάρος τους για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής, ενώ ο Νίκος Μίχος βαρύνεται επιπλέον και με κατηγορία που αφορά παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα μεταφερθούν στο Εφετείο για να απολογηθούν ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός.