Δεν σταμάτησε να διαγράφει βίντεο το YouTube από την πλατφόρμα του το τελευταίο διάστημα

Δεν σταμάτησε να διαγράφει βίντεο το YouTube από την πλατφόρμα του το τελευταίο διάστημα
Photo: pixabay.com
Ο αριθμός των βίντεο που αφαιρέθηκαν από την πλατφόρμα ξεπέρασε τα 11 εκατομμύρια.

​Τα βίντεο που αφαιρέθηκαν από την πλατφόρμα μέσα στο δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν τους αριθμούς οποιασδήποτε άλλης παρόμοιας περιόδου, όπως γνωστοποίησε το YouTube, μια υπηρεσία της Google.

Ο αριθμός των βίντεο που αφαιρέθηκαν έφτασε τα 11.401.696, καθώς η υπηρεσία βασίζεται ακόμη περισσότερο στους αλγόριθμους για τον εντοπισμό και την κατάργηση περιεχομένου που παραβιάζει τους κανόνες της.

Αντίθετα, το YouTube κατέγραψε 8.988.500 αφαιρέσεις βίντεο την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση εφαρμογής των οδηγιών κοινότητας.

Σε μια ανάρτηση ιστολογίου, το YouTube αναφέρει πως «λόγω του COVID-19, αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια επιλογή μεταξύ πιθανής μειωμένης ή αυξημένης επιβολής ελέγχων. Επειδή η ευθύνη είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας, επιλέξαμε το δεύτερο – χρησιμοποιώντας τεχνολογία για κάποιες από τις εργασίες που συνήθως εκτελούνται από ανθρώπους».

Η μητρική εταιρεία του YouTube, η Google, ανακοίνωσε τα σχέδιά της τον περασμένο μήνα για να επιτρέψει στους υπαλλήλους της να εργάζονται από το σπίτι έως το καλοκαίρι του 2021, λόγω της πανδημίας. Η συγκεκριμένη οδηγία ισχύει για υπαλλήλους της Google στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, τη Βραζιλία και άλλα γραφεία παγκοσμίως.