Δεν θα υπάρξουν νέα emoji του χρόνου, και θα φταίει η πανδημία γι’ αυτό

Δεν θα υπάρξουν νέα emoji του χρόνου, και θα φταίει η πανδημία γι’ αυτό
Photo: pixabay.com
Υπάρχουν μερικά πράγματα για τα οποία κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι μένουν πίσω λόγω κορωνοϊού.

του Chris Morris

Στη λίστα με τους κλάδους που επηρεάζονται αρνητικά από την πανδημία του κορωνοϊού θα πρέπει να προσθέσετε και τα …emoji.

Η Unicode Consortium, η οποία επιβλέπει τα emoji στα smartphone, ανακοίνωσε ότι δεν θα παρουσιαστούν νέα emoji το 2021, εξαιτίας του Covid-19. Η νέα …φουρνιά για το 2020, πάντως, είχε ήδη καθοριστεί πριν την εξάπλωση της πανδημίας και θα καταφτάσει στις τηλεφωνικές συσκευές των ανθρώπων αυτό το φθινόπωρο.

Η καθυστέρηση κρίθηκε επιβεβλημένη επειδή η κοινοπραξία βασίζεται σε εθελοντές οι οποίοι επί της παρούσης εστιάζουν σε άλλα πράγματα.

«Υπό τις δεδομένες συνθήκες, μας γνωστοποιήθηκε ότι οι συνεργάτες μας είναι εξαιρετικά απασχολημένοι και αποφασίσαμε ότι το καλύτερο για τους εθελοντές μας αλλά και για τους οργανισμούς που βασίζονται στο πρότυπό μας θα ήταν να αναβάλλουμε την παρουσίαση για αργότερα» είπε ο Mark Davis, πρόεδρος της Unicode Consortium, σε ανάρτηση ιστολογίου.

Η καθυστέρηση σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι να βάλετε στη συλλογή από emoji σας ένα …νίντζα ή ένα …κατσαριδάκι.

Τα καλά νέα; Εάν ελπίζατε να καταθέσετε ένα emoji για να κριθεί από την κοινοπραξία του χρόνου, έχετε λίγο χρόνο ακόμα για να το κάνετε. Οι δημιουργοί emoji μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους από τις 15 Ιουνίου μέχρι τη 1 Σεπτεμβρίου.

Τα νέα emoji παραδοσιακά λανσάρονται στην αρχή του τέταρτου τριμήνου κάθε χρόνο, συνήθως παράλληλα με την παρουσίαση των βασικών αναβαθμίσεων λειτουργικών συστημάτων από την Apple και τη Google.

Πηγή: fortune.com