Δεν θα πάνε στον τελικό του Μουντιάλ τα 12 αγόρια που απεγκλωβίστηκαν

Δεν θα πάνε στον τελικό του Μουντιάλ τα 12 αγόρια που απεγκλωβίστηκαν
epa06877892 A Royal Thai police ambulance evacuates a cave trapped boy to hospital after he was rescued from the Tham Luang cave, Khun Nam Nang Non Forest Park in Chiang Rai province, Thailand, 10 July 2018. According to reports, all 12 boys of a child soccer team and their assistant coach have been rescued and evacuated to a hospital, 13 members of a youth soccer team including their assistant coach have been trapped in Tham Luang cave since 23 June 2018. EPA/PONGMANAT TASIRI

Θα πρέπει να μείνουν προς το παρόν στο νοσοκομείο, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Ταϊλάνδης.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές που διασώθηκαν από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης δεν θα επωφεληθούν από την πρόσκληση που τους απηύθυνε η FIFA να πάνε στη Ρωσία για να παρακολουθήσουν από κοντά τον τελικό του Μουντιάλ, στις 15 Ιουλίου, γιατί θα παραμείνουν στο νοσοκομείο, ανακοίνωσαν σήμερα Ταϊλανδοί γιατροί.

“Δεν μπορούν να πάνε, θα πρέπει να μείνουν προς το παρόν στο νοσοκομείο”, είπε ο Τονγκτσάι Λερτβιλαϊραταναπόνγκ, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αντικείμενο την κατάσταση της υγείας των παιδιών.

“Μάλλον θα το δουν από την τηλεόραση”, πρόσθεσε μιλώντας σε πλήθος δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο του Τσιανγκ Ράι.

“Θα αναζητήσουμε μια άλλη ευκαιρία για να προσκαλέσουμε τα αγόρια σε κάποιο άλλο γεγονός” απάντησε η FIFA εκφράζοντας ταυτόχρονα τη “μεγάλη χαρά” της για τη διάσωση και τη “βαθύτατη ευγνωμοσύνη της σε όλους τους εμπλεκόμενους στις επιχειρήσεις διάσωσης που, δυστυχώς, στοίχισαν τη ζωή ενός δύτη”.

Τα παιδιά έχουν τεθεί σε καραντίνα στο νοσοκομείο. Τα δύο από αυτά νοσηλεύονται με συμπτώματα πνευμονίας ενώ όλα φορούν ειδικά προστατευτικά γυαλιά μέχρι να προσαρμοστούν ξανά τα μάτια τους στο φως του ήλιου. Είναι αδυνατισμένα αλλά γενικά η κατάστασή τους κρίνεται καλή.

Ο πρόεδρος της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο είχε προσκαλέσει τα παιδιά στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ταϊλάνδης. “Αν η κατάσταση της υγείας τους επιτρέπει να ταξιδέψουν, η FIFA θα χαρεί να παραστούν στον τελικό” του Μουντιάλ, στη Ρωσία, ανέφερε ο Ινφαντίνο.