Δεν «βλέπει» μείωση επιτοκίων από τη Fed τον Ιούλιο ο Ελ-Εριάν

Δεν «βλέπει» μείωση επιτοκίων από τη Fed τον Ιούλιο ο Ελ-Εριάν
14 February 2020, Bavaria, Munich: Mohamed Aly El-Erian, former CEO of the Pacific Investment Management Company, speaks on the first day of the 56th Munich Security Conference. Photo: Felix Hörhager/dpa (Photo by Felix Hörhager / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
«Κλείνει την πόρτα σε μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο, ανεξάρτητα από το τι θα δείξει την άλλη εβδομάδα η μέτρηση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή» σημείωσε στο Bloomberg ο Ελ-Εριάν.

Tα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ αποκλείουν το ενδεχόμενο μείωσης επιτοκίων από τη Fed τον Ιούλιο, υποστήριξε ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν.

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι τον Μάιο οι νέες θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 272.000 από 165.000 τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 185.000.

Το ποσοστό ανεργίας ενισχύθηκε στο 4% έναντι 3,9% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα παραμείνει αμετάβλητο στο 3,9%.

Το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,4% σε μηνιαία βάση έναντι ανόδου 0,2% τον Απρίλιο. Η άνοδος είναι μεγαλύτερη από τις προβλέψεις για ενίσχυση κατά 0,3%. Σε ετήσια βάση, το μέσο ωρομίσθιο κινήθηκε 4,1% υψηλότερα έναντι ανόδου 3,9% τον προηγούμενο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Είναι μια πραγματικά ισχυρή έκθεση όσον αφορά τη ζήτηση για εργαζομένους και όσον αφορά τους μισθούς που καταβλήθηκαν» σημείωσε ο Ελ-Εριάν, πρόεδρος του Queens College στο πανεπιστήμιο Κέιμπριτζ.

«Κλείνει την πόρτα σε μια μείωση επιτοκίων τον Ιούλιο, ανεξάρτητα από το τι θα δείξει την άλλη εβδομάδα η μέτρηση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή» σημείωσε στο Bloomberg ο Ελ-Εριάν. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μειώσουν ή να στείλουν σήμα για μείωση τον Ιούλιο με αυτά τα στοιχεία» πρόσθεσε.

O Ελ-Εριάν αναμένει ότι η FOMC θα στείλει σήμα μόνο για μία μείωση επιτοκίων φέτος και τόνισε ότι ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, θα διατηρήσει ανοιχτές όλες τις επιλογές και θα επαναλάβει ότι η κεντρική τράπεζα στηρίζεται στα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: