Δεν βλέπουν εμφύλιο οι Έλληνες της Αιγύπτου

Δεν βλέπουν εμφύλιο οι Έλληνες της Αιγύπτου

«Δεν είμαστε εμείς ο στόχος» λένε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Όσα μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ δυστυχώς απέχουν από την πραγματικότητα» καθώς «υπάρχει μεν τεταμένη κατάσταση», αλλά «την προοπτική του να γίνει εμφύλιος, εμείς τη βλέπουμε μακριά» είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Καΐρου, Χρήστος Καβαλής.

Ο κ. Καβαλής διαβεβαιώνει ότι, «ως Έλληνες που είμαστε εδώ δεν είμαστε στόχος» και πως κανείς Αιγύπτιος «δεν έχει στραφεί εναντίον των ξένων, των χριστιανών». Επισημαίνει, εξάλλου, ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα κτίρια μας, τα νοσοκομεία μας, τις εκκλησίες και τα σχολεία μας».

Όπως λέει ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, «δεν υπάρχει θέμα εκκένωσης», καθώς «δεν αισθανόμαστε ανασφαλείς» και τονίζει πως η Κοινότητα παρακολουθεί τα γεγονότα με ψυχραιμία και με την ελπίδα «το αίμα που χύνεται να είναι το λιγότερο δυνατό».

Διαβάστε ακόμη: Αιματοβαμμένη «Παρασκευή της οργής» στην Αίγυπτο

«Σε ό,τι αφορά την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο- και τα κτίρια και οι εκκλησίες μας είναι απολύτως ασφαλείς. Είμαστε σε επαφή με τις διπλωματικές μας Αρχές, με όλη την παροικία και νομίζω ότι όλα, προς το παρόν, βαίνουν καλώς» δήλωσε, από την πλευρά του, στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Γιάννης Σιώκας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ούτε στην Αλεξάνδρεια έχει εκφραστεί η επιθυμία -μέχρι στιγμής- από κάποιο μέλος τής κοινότητας να εγκαταλείψει τη χώρα.

«Εμείς δεν έχουμε μάθει να φεύγουμε από την Αίγυπτο, μέχρι τώρα» ανέφερε ο επίτιμος πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού Στέφανος Ταμβάκης.

«Οι Έλληνες ανησυχούν αλλά είναι ήρεμοι. Οι ομογενείς μας δεν έχουν μάθει να φεύγουν και πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχουν εκφραστεί (σ.σ. οι αντίπαλες πλευρές) κατά των Ελλήνων ή των ξένων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ