Δεν ξεκίνησε καλά η μέρα για τα Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια – Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πτώση 1% καταγράφηκε στις εταιρείες εξόρυξης, τεχνολογίας και πετρελαίου και αερίου.

Πτώση κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών αφού τα αμερικανικά νομοσχέδια που αφορούν το Χονγκ Κονγκ δημιούργησαν νέες ανησυχίες ότι η «φάση 1» της εμπορικής συμφωνίας μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Πεκίνο δεν θα επιτευχθεί άμεσα.

Οι περισσότεροι κλάδοι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνταν σε αρνητικό έδαφος, με τις εταιρείες εξόρυξης, τεχνολογίας και πετρελαίου και αερίου – που είναι οι περισσότερο εκτεθειμένες στην ένταση στο παγκόσμιο εμπόριο – να καταγράφουν πτώση κατά 1%.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει δύο νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από το Κογκρέσο με στόχο τη στήριξη των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ. Νωρίτερα το Reuters είχε μεταδώσει ότι η ολοκλήρωση της «φάσης 1» της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας μπορεί να καθυστερήσει έως την επόμενη χρονιά. Οι αναφορές αυτές οδήγησαν τον πανευρωπαϊκό δείκτη STOXX 600 σε πτώση κατά 0,7% στην τέταρτη ημέρα απωλειών, με τις μετοχές γερμανικών και γαλλικών εταιριών που επηρεάζονται από τις εξελίξεις στο εμπόριο να καταγράφουν πτώση 0,6%-0,7%.