Δένδιας: H Τουρκία στέλνει στην Ελλάδα δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη

Δένδιας: H Τουρκία στέλνει στην Ελλάδα δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη
(Ξένη Δημοσίευση) Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Mevlut Cavusoglu (Δ) και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας (Α) κάνουν από κοινού δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους στην Άγκυρα, την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021. Σε μια προσπάθεια να υπάρξει επανέναρξη της συνεννόησης μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, ο Νίκος Δένδιας μετέβη στην Άγκυρα, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για την οικονομική διπλωματία, Κώστα Φραγκογιάννη, καθώς και την υπηρεσιακή ηγεσία του υπουργείου, προκειμένου να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι συναντήσεις έρχονται μετά την πραγματοποίηση δύο γύρων διερευνητικών επαφών εντός δύο μηνών και των πολιτικών διαβουλεύσεων σε ανώτατο υπηρεσιακό επίπεδο μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών που ακολούθησαν. Οι δύο πλευρές αναμένεται να εξετάσουν ζητήματα διμερών σχέσεων, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ειδικότερα, αναμένεται να συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, τόσο πολιτικές όσο και οικονομικές, καθώς και οι διεθνείς ε Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
O υπουργός Εξωτερικών γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη αποστέλλει η Τουρκία στη χώρα μας προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών όπως γνωστοποίησε ο Νίκος Δένδιας.

O υπουργός Εξωτερικών γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι δύο τουρκικά πυροσβεστικά αεροσκάφη θα σταλούν στην Ελλάδα, καθώς, πρόσθεσε ότι, οι πυρκαγιές στην Τουρκία είναι πλέον υπό έλεγχο.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον τούρκο ομόλογό του για τη συνδρομή.