«Δες την Αγάπη»: Η καμπάνια της Lacta που μίλησε στην καρδιά και το μυαλό του κοινού

«Δες την Αγάπη»: Η καμπάνια της Lacta που μίλησε στην καρδιά και το μυαλό του κοινού

Η Lacta, μέσα από μία συνεχή και συνεπή επικοινωνιακή στρατηγική, έχει καταφέρει να καθιερωθεί ως η μάρκα-σύμβολο της αγάπης στην Ελλάδα, με κεντρικό πυρήνα τις σχέσεις ζευγαριών μέσα από πολλές και διαφορετικές ιστορίες αγάπης.  Σαν αποτέλεσμα αυτού, έχει καθιερωθεί σαν η απόλυτη σοκολάτα γάλακτος, αλλά και το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μας, αποτελώντας σταθερή επιλογή των καταναλωτών εδώ και πολλά χρόνια!

Με την περσινή της καμπάνια, «Act For Love» η Lacta εντυπωσίασε με το σεβασμό που έδειξε στη διαφορετικότητα. Οι ασπρόμαυρες αφίσες ζευγαριών που κοσμούσαν στάσεις λεωφορείων, είχαν αρχικά προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις. Έδωσαν όμως χώρο και φωνή σε ομάδες αποκλεισμένες, με την πλειονότητα του κόσμου να αγκαλιάζει ένθερμα αυτή την οπτική. Άλλωστε «η αγάπη έχει πολλές γεύσεις» και όλα τα ζευγάρια, ασχέτως φύλου, ηλικίας, σωματότυπου, χρώματος και αρτιμέλειας το αποδεικνύουν καθημερινά.

Το μήνυμα που επέλεξε για φέτος η Lacta ήταν το «Δες την Αγάπη». Κάνοντας επίκληση στο θυμικό, μίλησε απευθείας στην καρδιά και το μυαλό του κοινού, προσβλέποντας στην ευαισθητοποίησή του. Και απ’ό,τι φαίνεται, το κατάφερε με μεγάλη επιτυχία.

Όλοι μας, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα προσωπικά μας «φίλτρα» που επηρεάζονται από κοινωνικά στερεότυπα. Πάνω σε αυτή την παραδοχή έχτισε τη νέα της επικοινωνία η Lacta, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Αψηφώντας τις επικρίσεις που θα υπήρχαν από μια μερίδα κοινού, η αγαπημένη σοκολάτα γάλακτος δε δίστασε να πάρει θέση απέναντι σε προκαταλήψεις που μόνο πληγώνουν και μίλησε με ειλικρίνεια για την αγάπη.

Στις έξι ιστορίες, που παρουσιάζονται αποσπασματικά, βλέπουμε διάφορα περιστατικά bullying, ρατσισμού και απόρριψης. Είναι περιστατικά που συνεχίζουν να συμβαίνουν δίπλα μας ακόμη και σήμερα. Αλλάζοντας όμως «φίλτρο», παρατηρούμε πως τελικά η κάθε ιστορία δεν είναι αυτό που πιστέψαμε εκ πρώτης όψεως, καταλήγοντας σε μία πραγματική ιστορία αγάπης και αποδοχής.

Η καμπάνια «Δες την Αγάπη» ενίσχυσε τη συζήτηση γύρω από τα θέματα που αφορούν στη διαφορετικότητα και στη συμπερίληψη, που έχουν γίνει ευρέως γνωστά ως diversity & inclusion. Ισχυρά brands όπως η Lacta, οφείλουν να έχουν ένα σκοπό: να εκφράζουν και να υποστηρίζουν μηνύματα εναρμονισμένα με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο σεβασμός και η ενσωμάτωση της διαφορετικότητας αποτελούν πλέον βασικούς στόχους τόσο για τις εταιρείες, όσο και για την κοινωνία. Η διαφορετικότητα αφορά κάτι περισσότερο από το φύλο. Αφορά τις ικανότητες, τις προτιμήσεις, τις πεποιθήσεις, την κουλτούρα, τη θέση κλπ. Η οικοδόμηση μιας κουλτούρας αποδοχής σημαίνει τη σκόπιμη καταπολέμηση της συνειδητής και ασυνείδητης μεροληψίας που απορρέει από κοινωνικούς και εταιρικούς κώδικες αλλά και τις επακόλουθες συμπεριφορές και ενέργειες. Η προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και απαιτεί από τις επιχειρήσεις να αξιολογούν πρωτοβουλίες, ενισχύοντας τον αντίκτυπό τους.

Το κοινό ανταποκρίθηκε στο μήνυμα της Lacta, αγκαλιάζοντας το βίντεο της καμπάνιας από τις πρώτες κιόλας ημέρες προβολής του και συμμετέχοντας στο διαδραστικό έργο τέχνης που εκτέθηκε στην πλατεία Συντάγματος, σε συνεργασία με τον street artist Insane 51. Επιπλέον, η καμπάνια έλαβε ιδιαίτερη προσοχή στα social media, γεγονός το οποίο έδωσε μία εξαιρετικά θετική και ελπιδοφόρα νότα όσον αφορά την αποδοχή και τη διαφορετικότητα στην ελληνική κοινωνία.