Δέσμευση της Παπαστράτος να αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου

Δέσμευση της Παπαστράτος να αναλάβει δράση για την καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου
Το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο Αττικής, Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία δήλωσε τη δέσμευσή της να συνδράμει με μια σειρά από μέτρα.

Η επίσημη έναρξη του ευρωπαϊκού προγράμματος CEASE, για την καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου, πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Η εταιρεία Παπαστράτος συμμετείχε στις εργασίες και υπέγραψε τη “Δήλωση Δέσμευσης” (Commitment Charter).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια κίνηση με την οποία δηλώνεται η δέσμευση των επιχειρήσεων που μετέχουν στο CEASE, να αναλάβουν δράση για την καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου, λαμβάνοντας μια σειρά από μέτρα μέσα στον εργασιακό χώρο, τα οποία θα βοηθήσουν στην ενδυνάμωση και υποστήριξη της εργαζόμενης γυναίκας που έχει υποστεί βία.

To πρόγραμμα, το οποίο στην Ελλάδα συντονίζεται από το CSR Hellas και στο οποίο συμμετέχουν επιχειρήσεις και φορείς από τη Γαλλία και το Βέλγιο και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχει στόχο να αναδείξει το ρόλο του εργασιακού περιβάλλοντος στην καταπολέμηση της βίας βάσει φύλου και να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ των ευρωπαϊκών εταιρειών και των αρμόδιων οργανισμών.

Ο Ιάκωβος Καργαρώτος, αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, μετά την υπογραφή της “Δήλωσης Δέσμευσης” ανέφερε: «Η Παπαστράτος εργάζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια για την ενδυνάμωση της γυναίκας, τόσο μέσα στην κοινωνία όσο και μέσα στο εργασιακό περιβάλλον. Η βία βάσει φύλου, αποτελεί χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα που δυστυχώς εντείνεται, και απέναντι στο οποίο απαιτείται μηδενική ανοχή. Είναι ηθική υποχρέωση των επιχειρήσεων να δημιουργούν μέσα στους οργανισμούς τους συνθήκες οι οποίες θα ενισχύουν τις γυναίκες – θύματα και θα τις βοηθούν αποτελεσματικά. Φιλοδοξούμε ότι αυτή η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία θα αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις επιχειρήσεις προκειμένου να αναλάβουν κοινή και δομημένη δράση».