ΔΕΘ-Helexpo: Μνημόνιο συνεργασίας με την ΟΕΕΘ και τον ΣΕΕ

ΔΕΘ-Helexpo: Μνημόνιο συνεργασίας με την ΟΕΕΘ και τον ΣΕΕ

Οι φορείς αποφάσισαν να προωθήσουν κοινές πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση, ενημέρωση και υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας.

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης (ΟΕΕΘ) και τον Σύνδεσμο Επιχειρηματιών Ελλάδος (ΣΕΕ) προχώρησε η ΔΕΘ-Helexpo AE συνεχίζοντας τη στρατηγική των συνεργασιών και τη σύσφιγξη των σχέσεών της με παραγωγικούς φορείς. Από πλευράς της ΟΕΕΘ και του ΣΕΕ το μνημόνιο υπέγραψε ο πρόεδρος των δύο φορέων, Ιωάννης Μανδρίνος, ενώ εκ μέρους της ΔΕΘ-Helexpo AE το κείμενο φέρει την υπογραφή του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Κυριάκου Ποζρικίδη.

Μεταξύ των ενεργειών που προβλέπει η συνεργασία των δύο πλευρών περιλαμβάνεται η από κοινού διοργάνωση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ-Helexpo εκθέσεων ή εκδηλώσεων με περιεχόμενο περιβαλλοντολογικό, πολιτιστικό κ.α. Οι φορείς αποφάσισαν ακόμη να προωθήσουν κοινές πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση, ενημέρωση και υποβοήθηση της επιχειρηματικότητας με σκοπό τη δημιουργία και εκατέρωθεν ωφελειών. Ακόμη, θα δρομολογηθεί η δημιουργία χώρων ενημέρωσης εκατέρωθεν για τις δραστηριότητες των εμπλεκόμενων φορέων, η διοργάνωση δράσεων προβολής στο εξωτερικό και η διεκδίκηση από κοινού έργων.

Παράλληλα, η ΟΕΕΘ αναλαμβάνει την υποχρέωση να δημιουργήσει στο site της ειδική θεματική στήλη με συνεχή ενημέρωση ειδήσεων σχετικών με τις δράσεις της ΔΕΘ-Helexpo. Οι δύο φορείς θα συμμετάσχουν τέλος στην επετειακή 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, “η οποία από τις 5-13 Σεπτεμβρίου 2015, θα συμπυκνώσει την πολύχρονη ιστορία του κορυφαίου εκθεσιακού θεσμού και θα καταδείξει την ανοδική πορεία της έκθεσης τα τελευταία χρόνια” όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΔΕΘ-Helexpo AE.