Deutsche Bank: Μειώνει κατά 100 εκατ. ευρώ τα ετήσια έξοδά της

Deutsche Bank: Μειώνει κατά 100 εκατ. ευρώ τα ετήσια έξοδά της
epa06775740 A flag hangs in front of the Deutsche Bank offices on Wall Street in New York, New York, USA, 31 May 2018. The United States Federal Reserve reportedly designated the bank's operations in the US as in 'troubled condition' last year, one of the lowest ratings used by the Fed, but the news was reported today. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η γερμανική τράπεζα σχεδιάζει να βάλει φρένο στην ξεχωριστή νομική οντότητα που «τρέχει» τις εγχώριες λιανικές τραπεζικές δραστηριότητες, η οποία ονομάζεται Deutsche Bank Privat- und Firmenkundenbank AG, και να τη συγχωνεύσει με τον όμιλο.

Κατά περίπου 100 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να μειώσει τα ετήσια έξοδά της η Deutsche Bank, απλοποιώντας την εταιρική δομή της στη γερμανική λιανική τραπεζική, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Christian Sewing προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει τους επενδυτές την Τρίτη.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η γερμανική τράπεζα σχεδιάζει να βάλει φρένο στην ξεχωριστή νομική οντότητα που «τρέχει» τις εγχώριες λιανικές τραπεζικές δραστηριότητες, η οποία ονομάζεται Deutsche Bank Privat- und Firmenkundenbank AG, και να τη συγχωνεύσει με τον όμιλο, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του θέματος.

Η Deutsche σχεδιάζει να ανακοινώσει επίσημα την απόφαση την Τρίτη, όπου ο κ. Sewing αναμένεται να αντιμετωπίσει πίεση από τους επενδυτές για να δείξει πρόοδο στην εκτέλεση της πιο ριζοσπαστικής αναδιάρθρωσης στην ιστορία της τράπεζας. Η αναδιοργάνωση, η οποία παρουσιάστηκε τον Ιούλιο, έρχεται σε μια εποχή που η Deutsche ανακάμπτει από τα πιο χαμηλά έσοδα και τα υψηλά κόστη.