Η Deutsche Bank προχώρησε στη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΜΚ της ιστορία της

Η Deutsche Bank προχώρησε στη δεύτερη μεγαλύτερη ΑΜΚ της ιστορία της

Η τράπεζα είχε ήδη αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ σε διαδοχικά κύματα πέρυσι.

Η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ιστορία της έναντι ενός ποσού περίπου οκτώ δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ιστορία της τράπεζας ανάγεται στο 2010 και ανερχόταν στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Deutsche Bank στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου περιλαμβάνει δύο μέρη. Το πρώτο προβλέπει την έκδοση νέων μετοχών για ένα ποσό 1,75 δισεκ. ευρώ.

Το πακέτο αυτό (περίπου 60 εκατομμύρια μετοχές στην τιμή των 29,20 ευρώ) απευθύνεται σε έναν και μοναδικό επενδυτή. Ο τελευταίος, που υπολογίζει να παραμείνει ένας επενδυτής-κλειδί της τράπεζας, είναι η εταιρία Paramount Services Holding, η οποία ελέγχεται από και ανήκει σε ένα μέλος της πριγκιπικής οικογένειας του Κατάρ, στον Χαμάντ μπεν Τζάσεμ αλ-Τάνι, αναφέρει η τράπεζα.

Το δεύτερο μέρος προβλέπει την έκδοση έως και 300 εκατομμυρίων νέων μετοχών για ένα ποσό 6,3 δισεκ. ευρώ.
Εν αναμονή της έγκρισης της γερμανικής Αρχής Χρηματοπιστωτικών Αγορών (Bafin), ένα ενημερωτικό φυλλάδιο που αφορά την επιχείρηση αυτή θα εκδοθεί πιθανόν στις 5 Ιουνίου. Και η περίοδος προεγγραφής θα διαρκέσει πιθανόν έως τις 24 Ιουνίου, διευκρινίζει η τράπεζα.

«Ενισχύουμε το κεφάλαιό μας με σταθερό τρόπο, βελτιώνουμε τη θέση μας απέναντι στον ανταγωνισμό και επενδύουμε σε σχέδια που φέρνουν ανάπτυξη στους τομείς-κλειδί» της τράπεζας, δήλωσαν οι δύο συμπρόεδροι του ιδρύματος Γιούργκεν Φίτσεν και Ανσού Γιάιν, τους οποίους επικαλείται η ανακοίνωση.

Στις 29 Απριλίου, η Deutsche Bank είχε ανακοινώσει πως επρόκειτο να αναζητήσει εκ νέου φρέσκο χρήμα προκειμένου να ενισχύσει την οικονομική της βάση, καθώς η ικανότητά της να ανταποκριθεί στους πιο αυστηρούς ευρωπαϊκούς κανόνες προκαλεί ανησυχίες.

Η τράπεζα είχε ήδη αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά πολλά δισεκατομμύρια ευρώ σε διαδοχικά κύματα πέρυσι.

Διαβάστε ακόμα:

«Πλάτες» της Deutsche Bank σε Κινέζους φοροφυγάδες

Deutsche Bank: Απροσδόκητες ζημιές για τον γερμανικό κολοσσό