Δια ζώσης και ηλεκτρονικά οι σημερινές εκλογές στη ΝΔ – Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα κατά τόπους εκλογικά κέντρα αλλά και σε ψηφιακές «κάλπες» προσέρχονται από το πρωί σήμερα περίπου 135.000 εγγεγραμμένα μέλη της ΝΔ καθώς η συμπολίτευση δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα ανάδειξης εσωκομματικών οργάνων και μέσω διαδικασίας ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Το μήνυμα ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα, που εργάζεται σκληρά για να βελτιώσει τη ζωή των Ελλήνων πολιτών εξέπεμψε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψη του στο Γαλατσι και συγκεκριμένα στο Δημαρχείο της πόλης, όπου διεξάγεται η διαδικασία για την ανάδειξη των προέδρων των Δ.Ε.Ε.Π., των μελών των Δ.Ε.Ε.Π., των προέδρων των ΔΗΜ.Τ.Ο. και των μελών των ΔΗΜ.Τ.Ε.,της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτακης δήλωσε τα εξης: «Σήμερα είναι μία μέρα γιορτής για τη Νέα Δημοκρατία. Διεξάγονται οι εσωκομματικές μας εκλογές. Ψηφίζουμε για τους συνέδρους του Τακτικού μας Συνεδρίου, το οποίο θα λάβει χώρα στις αρχές Δεκεμβρίου αυτού του έτους. Η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο πατριωτικό μέτωπο ρεαλισμού και προόδου. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για να μπορέσουμε να διεξάγουμε υποδειγματικά αυτές τις εσωκομματικές εκλογές, την Πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, τον Γραμματέα του κόμματος, τον Γενικό Διευθυντή, τον Υπεύθυνο Οργανωτικού, αλλά και όλα τα στελέχη μας σε περιφερειακό και σε τοπικό επίπεδο.

Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι απλά το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα, είναι το μεγαλύτερο κεντροδεξιό κόμμα στην Ευρώπη. Με σχεδόν 140.000 ενεργά μέλη, εκ των οποίων τα 30.000 ενεγράφησαν για πρώτη φορά στη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να ψηφίσουν σε αυτές τις εσωκομματικές εκλογές.

Είναι, επίσης, ένα κόμμα το οποίο αγκαλιάζει την πρόοδο, καθώς για πρώτη φορά μπορούν τα μέλη μας να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά, από τον υπολογιστή τους, με απόλυτη ασφάλεια και εγώ θα έχω τη χαρά να ψηφίσω στη συνέχεια από το σπίτι μου για να τεκμηριώσω στην πράξη το αδιάβλητο αυτής της νέας διαδικασίας.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο εξελίσσεται, σε μία Ελλάδα η οποία αναπτύσσεται. Και με πολύ μεγάλη χαρά θα ολοκληρώσουμε τις εσωκομματικές μας εκλογές, θα διοργανώσουμε το Τακτικό μας Συνέδριο το Δεκέμβριο και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων, για να οδηγήσουμε την Ελλάδα με ασφάλεια στο δρόμο της ανάπτυξης, της προκοπής και της ευημερίας. Και πάλι συγχαρητήρια σε όλους όσοι οργάνωσαν αυτή την άψογη διαδικασία».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις εσωκομματικές εκλογές αναμένεται να συμμετάσχουν 134.802 μέλη της ΝΔ που πραγματοποίησαν εγκαίρως εγγραφή στο σύστημα ψηφοφορίας. Μάλιστα, ο ένας στους πέντε ψηφοφόρους αναμένεται να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας καθώς έχουν εγκριθεί ανάλογα αιτήματα για συμμετοχή στην «Ψηφιακή Κάλπης Ζευς» του Εθνικού Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ). «Το 20% όσων συμμετέχουν θα ψηφίσουν ηλεκτρονικά για πρώτη φορά με απόλυτη ασφάλεια» δήλωσε σχετικά χθες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση Λαυρεωτικής της ΝΔ.

Οι πολίτες που επέλεξαν να ψηφίσουν μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας έχουν λάβει ήδη (με SMS και e-mail) έναν προσωπικό και απόρρητο σύνδεσμο για να εισέλθουν στον ιστότοπο του συστήματος «Ζευς». Πατώντας το σχετικό link θα λάβουν τον προσωρινό μοναδικό κωδικό σύνδεσης (OTP) στο αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχουν δηλώσει. Μόλις τον καταχωρίσουν θα μπορούν να προχωρήσουν στην επιλογή υποψηφίων και στην συνέχεια στην υποβολή του ψηφοδελτίου τους. Σημειώνεται ότι το επιλεγμένο ψηφοδέλτιο κρυπτογραφείται στον τοπικό υπολογιστή του ψηφοφόρου και υποβάλλεται μέσω δικτύου στο σύστημα «Ζευς». Στη συνέχεια το σύστημα εκδίδει ψηφιακή απόδειξη καταχώρισης της ψήφου σε μορφή απλού αρχείου κειμένου η οποία είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί για την υποβολή και επεξεργασία τυχόν ενστάσεων. Όπως διαβεβαίωσε η ΝΔ η ακεραιότητα της ψηφοφορίας είναι μαθηματικά επαληθεύσιμη από τον καθένα μέσω της χρήσης κρυπτογραφίας, και χωρίς καμία προσβολή του απόρρητου.