Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Το Μέλλον της Εκπαίδευσης» από το ACS Athens

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Το Μέλλον της Εκπαίδευσης» από το ACS Athens
Η διαδικτυακή μάθηση στη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα και τα διδάγματα από τη μετάβαση στη μαζική ψηφιακή μάθηση θα είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στη διαδικτυακή εκδήλωση.

Το American Community Schools (ACS Athens) με τη στήριξη του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 14:00, με θέμα «Το Μέλλον της Εκπαίδευσης».

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων η Λίτσα Παναγιωτοπούλου, Γενική Γραμματέας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας, Εκπαίδευσης και Επιχειρηματικότητας, ο Γιάννης Μιαούλης, Πρόεδρος του Roger Williams University, ο Dr. Kevin Ruth, Πρόεδρος του Moreland University, ο Αναστάσιος Σταλίκας, Καθηγητής στον Τομέα Κλινικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και Αναπληρωτής Πρόεδρος και η Δρ. Πέγκυ Πελώνη, Πρόεδρος ACS Athens. Η συζήτηση θα εξελιχθεί γύρω από τα ερωτήματα που αφορούν το μέλλον της εκπαίδευσης, τις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία σε αυτήν, αλλά και στα υβριδικά μοντέλα διδασκαλίας.

Μερικά από τα ζητήματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι:

  • Η διαδικτυακή μάθηση αποτελεί τη νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα;
  • Ποια διδάγματα αντλήθηκαν από τη μετάβαση στη μαζική ψηφιακή μάθηση;
  • Πώς οι μαθητές συνεχίζουν να παρακινούνται σε ένα αβέβαιο περιβάλλον;
  • Πόσο αποδοτική είναι τελικά η διαδικτυακή μάθηση και ποια είναι τα οφέλη αυτού του μοντέλου εκπαίδευσης;

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο παρουσίασης του βιβλίου «K-12 Blended and Virtual Learning Through the i2Flex Classroom Model», ένα βιβλίο – πλοηγός στη νέα διαμορφούμενη πραγματικότητα της διαδικτυακής διδασκαλίας, το οποίο έχουν επιμεληθεί οι Δρ. Πέγκυ Πελώνη και η Δρ. Μαρία Αυγερινού και είναι μια έκδοση του ACS Athens.

Θα διατίθεται διερμηνεία στα Αγγλικά και στα Ελληνικά, ενώ συντονίστρια θα είναι η γνωστή δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα.

Για να παρακολουθήσετε ζωντανά κάντε την εγγραφή σας μέσω Eventbrite.

Δείτε την ατζέντα της εκδήλωσης ΕΔΩ