Διαφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το πλαίσιο πώλησης των NPLs

Διαφωνία με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών για το πλαίσιο πώλησης των NPLs

Έντονη φέρεται να υπήρξε η αντίδραση της ελληνικής πλευράς όταν τέθηκε ζήτημα αλλαγής του υφιστάμενου πλαισίου για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Έντονη διαφωνία καταγράφηκε σήμερα στις συζητήσεις των εκπροσώπων των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών με τους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς φέρεται να ζητήθηκε τροποποίηση στο πλαίσιο πώλησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) σε funds και εταιρείες διαχείρισης.

Το ζήτημα ετέθη από την πλευρά των τεχνικών κλιμακίων κατά τη  διάρκεια της συζήτησης για τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη-Σταθάκη και τον εξωδικαστικό μηχανισμό και, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε «έκρηξη» από την ελληνική πλευρά που δεν δέχτηκε να προχωρήσει ο σχετικός διάλογος.

Ακόμη, οι εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδας και των ελληνικών τραπεζών φέρονται να τόνισαν πως το ισχύον πλαίσιο είναι επαρκές.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας σχολίασαν πως το ζήτημα ανακινήθηκε από funds που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα υπό ευνοϊκότερους όρους, ωστόσο διευκρίνισαν πως το ζήτημα δεν πρόκειται να τεθεί στη σχετική ατζέντα των διαπραγματεύσεων.