Διαγωνισμός για Agri-Food Startups στις 14 Μαΐου από το Orange Grove

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των πρεσβειών Ολλανδίας και ΗΠΑ.

Οκτώ καινοτόμες startups θα αναμετρηθούν στη «σκηνή» του Orange Grove, τον Μάιο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού-θεσμού «The Squeeze» και θα «πιτσάρουν» τις επιχειρηματικές τους ιδέες μπροστά σε ένα πάνελ διακεκριμένων κριτών από τις Η.Π.Α., την Ολλανδία και την Ελλάδα.

Πρόκειται για διαγωνισμό που αφορά τις startups στον τομέα της Αγρο-τεχνολογίας και των Τροφίμων, ο οποίος θa πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαίου, με συν-διοργανωτές την Πρεσβεία της Ολλανδίας και την Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα.

«Είναι ένας συναρπαστικός διαγωνισμός που ξεχωρίζει για τις καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις που παρουσιάζονται αλλά και τις ευκαιρίες δικτύωσης για όλους τους συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων επενδυτές, δημοσιογράφοι, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, φιλόδοξοι startuppers και μέλη του startup οικοσυστήματος, από την Ελλάδα και το εξωτερικό», αναφέρει η ανακοίνωση του Orange Grove.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης θα είναι ο oΟλλανδός δημοσιογράφος Τεχνολογίας και Καινοτομίας και startup μέντορας με έδρα το Τελ Αβίβ, Γιάν Φράνκε.

Φέτος, το “The Squeeze” αποτελεί επίσημη εκδήλωση του “Road to GES”, στο πλαίσιο της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων της Ολλανδίας και των Η.Π.Α. για τη διοργάνωση του Global Entrepreneurship Summit (www.ges2019.org) που θα πραγματοποιηθεί στη Χάγη, 4-5 Ιουνίου 2019.

Το θέμα του GES 2019 είναι The Future Now και πρόκειται να προσελκύσει 2.000 επιχειρηματίες, επενδυτές, υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και εκπρόσωπους των οικοσυστημάτων καινοτομίας, εστιάζοντας σε πέντε τομείς: Αγροτική Παραγωγή και Τρόφιμα, Επικοινωνία και Συνδεσιμότητα, Ενέργεια, Υγεία και Υδάτινοι Πόροι. Η πρόσβαση στη χρηματοδότηση, η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και η οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών θα αποτελέσουν σημεία ενδιαφέροντος του συνεδρίου.

Μετά το διαγωνισμό, η εκδήλωση θα συνεχιστεί «με ευκαιρίες δικτύωσης, άφθονη μπύρα, προσφορά της Heineken, του μεγάλου χορηγού του Orange Grove, καθώς και με λαχταριστή πίτσα που προσφέρει ο υποστηρικτής της εκδήλωσης, L’ Artigiano». Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα «Καθημερινή» και το τηλεοπτικό κανάλι ΣΚΑΪ.

Ο διαγωνισμός “The Squeeze” είναι ανοιχτός προς το κοινό και η είσοδος είναι ελεύθερη. Εγγραφή μπορεί να γίνει στο Eventbrite! (https://www.eventbrite.com/e/the-squeeze-tickets-46398106987)