Διακοπή ρεύματος: Σε ποιες περιοχές θα «κοπεί» ο ηλεκτρισμός την Τρίτη

Διακοπή ρεύματος: Σε ποιες περιοχές θα «κοπεί» ο ηλεκτρισμός την Τρίτη
Τo Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης της Παλλήνης που παρουσιάστηκε βλάβη σε διακόπτη του δικτύου διανομής, Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018. Πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στο λεκανοπέδιο της Αττικής εξαιτίας της εκτεταμένης διακοπής ρεύματος που έχει προκληθεί. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χωρίς ρεύμα θα μείνουν σήμερα αρκετές περιοχές της Ελλάδας - Δείτε πού έχει προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στην Αττική.

Διακοπή ρεύματος έχει προγραμματιστεί για σήμερα, Τρίτη, από τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Σε αυτές περιλαμβάνονται περιοχές στα Χανιά, τη Λακωνία, τη Χαλκιδική, την Κέρκυρα, τις Σέρρες, τη Σάμο, τα Κουφονήσια και τη Νάξο, την Καστοριά, την Κοζάνη, την Καβάλα, την Ηλεία, την Κάλυμνο, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη και τη Βοιωτία.

Μπλακ άουτ και στην Αττική

Διακοπές ρεύματος θα έχουμε σήμερα και στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, τον Πειραιά και το Παλαιό Ψυχικό. 

Οδηγίες προς τους πολίτες για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας

Οι συνθήκες για το ηλεκτρικό σύστημα είναι πρωτόγνωρες, καθώς η κατανάλωση ρεύματος ημέρες αναμένεται να ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ λόγω των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών και της χρήσης κλιματιστικών και ανεμιστήρων όπως σημειώνει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Για να μην υπάρξει black out το ΥΠΕΝ κάνει έκκληση στους πολίτες, κατά τις ώρες αιχμής 13:00-15:00 και 18:00-22:00 να προσπαθήσουν να:

  • Αποφεύγουν τη χρήση των ηλεκτροβόρων συσκευών (πλυντήριο, φούρνος, θερμοσίφωνας κ.λπ.) και να τη μεταθέτουν κατά τις λοιπές ώρες (εκτός αιχμής).
  • Ρυθμίζουν τη θερμοκρασία των κλιματιστικών στους 26 βαθμούς.
  • Να μην ξεχνούν τα φώτα αναμμένα σε χώρους που δεν χρησιμοποιούν και να περιορίζουν τη χρήση τους.