Διακοπή στο NBA – Θετικός ο Γκομπέρ στον κορωνοϊό

Διακοπή στο NBA – Θετικός ο Γκομπέρ στον κορωνοϊό
epa07839802 Rudy Gobert of France in action during the FIBA Basketball World Cup 2019 semi final match between Argentina and France in Beijing, China, 13 September 2019. EPA/HOW HWEE YOUNG Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παραμένει αδιευκρίνιστο αν το NBA σχεδιάζει να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα εν ευθέτω χρόνο ή έχουμε μπροστά μας οριστική αναστολή.

Διακοπή επ’ αόριστον αποφασίστηκε στο NBA, από τη στιγμή που ένας μπασκετμπολίστας, ο Γάλλος Ρούντι Γκομπέρ των Γιούτα Τζαζ, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Μάλιστα η εξέταση έγινε λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα της ομάδας του με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ και ενώ οι παίκτες των δύο ομάδων βρίσκονταν στο παρκέ και ετοιμάζονταν για το τζάμπολ. Μόλις έγινε η απαραίτητη εξέταση στον Γκομπέρ και οι γιατροί άναψαν κόκκινο φως, αποφασίστηκε η αναβολή του αγώνα και δόθηκε εντολή στους θεατές να φύγουν ήσυχα για τα σπίτια τους. Οι αθλητές τέθηκαν σε καραντίνα στο γήπεδο, αφού υποπτα συμπτώματα παρουσίασε τουλάχιστον ένας ακόμη παίκτης της Τζαζ, ο Εμανουέλ Μουντιάι.

Μόλις 1 ώρα αργότερα, ανακοινώθηκε επίσημα η διακοπή του πρωταθλήματος, στο οποίο οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούμπο είναι πρωτοπόροι, περίπου στα 2/3 της κανονικής περιόδου. Υπό κανονικές συνθήκες, η χρονιά πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Μερικές ώρες νωρίτερα, το βράδυ της Τετάρτης, η Ένωση των Ιδιοκτητών των ομάδων του NBA είχε εισηγηθεί προς τον κομισάριο Άνταμ Σίλβερ τη συνέχιση του πρωταθλήματος κεκλεισμένων των θυρών, παρά τη δραματική μείωση στα έσοδα.

Όμως η εξέλιξη με το θετικό δείγμα του Γκομπέρ άλλαξε τα δεδομένα και το ΝΒΑ ανακοίνωσε την διακοπή της σεζόν μετά τη λήξη των αγώνων που έγιναν τα ξημερώματα.

Παραμένει αδιευκρίνιστο αν το NBA σχεδιάζει να ξεκινήσει εκ νέου το πρωτάθλημα εν ευθέτω χρόνο ή έχουμε μπροστά μας οριστική αναστολή. «Το διάστημα της διακοπής θα χρησιμοποιηθεί για να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα», αναφέρεται λακωνικά στη σχετική ανακοίνωση.