Διακόπηκε η δίκη της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο

Διακόπηκε η δίκη της υπόθεσης του Ζακ Κωστόπουλου- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο
Άγνωστοι έγραψαν τη λέξη "Δολοφόνε" και συνθήματα στα ρολά, ενώ άφησαν λουλούδια έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ο Ζακ Κωστόπουλος 33χρονος ο οποίος υπήρξε ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, , Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το δικαστήριο σήμερα κλήρωσε τους 4 ενόρκους και προχώρησε σε διακοπή, κατόπιν αιτήματος ενός εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου μεσίτη που επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Διακόπηκε η δίκη της υπόθεσης του ξυλοδαρμού μέχρι θανάτου του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου και οι επόμενες συνεδριάσεις ορίστηκαν για 6 και 11 Νοεμβρίου.  Το δικαστήριο σήμερα κλήρωσε τους 4 ενόρκους και προχώρησε σε διακοπή, κατόπιν αιτήματος ενός εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου μεσίτη που επικαλέστηκε λόγους υγείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του προέδρου το κοινό που θα μπορεί να παρευρεθεί στην αίθουσα θα είναι περιορισμένο λόγω του κορωνοϊού, ενώ τη δίκη θα μπορούν να καλύψουν μόνο 5 δημοσιογράφοι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Έξω από το δικαστήριο (Δέγλερη 4) πραγματοποιείται σήμερα συγκέντρωση στην οποία καλούν κόμματα, σωματεία, ενώσεις, οργανώσεις και συλλογικότητας, μεταξύ των οποίων το δίκτυο των ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων, ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (1967-1976) και η Πρωτοβουλία για Ένα Πολύμορφο Κίνημα στην Ψυχική Υγεία.